Avocado-bønnepålæg

I perioder kører vi Søndagsrugbrød hjemme hos os. Det betyder, at vi om søndagen spiser rugbrød til aftensmad, og når jeg laver dette avocado-bønnepålæg, skal jeg altid huske at lave rigeligt, for den er populær hos især ældstedatter og mig selv.

Søndagsrugbrød

Søndagsrugbrød opstod egentlig, fordi jeg arbejder hver anden søndag, og derfor måtte aftensmaden gerne være nem, og det må man jo sige, rugbrød er. Rugbrød + pålæg + evt. tilbehør. Man kan købe sig fra det hele, hvis man vil. Ofte laver jeg dog selv mindst et vegetarisk hjemmelavet pålæg, og som sagt er dette avocado-bønnepålæg altid et hit. Og det er ikke så mærkeligt, for cremet avocado møder mosede bønner (gode proteiner) kan altså bare noget på (ristet) rugbrød (og også på knækbrød).

Nåmen, Søndagsrugbrød viste sig at være en rigtig god ting, som nu er udvidet til at være hver søndag og ikke kun hver anden, og jeg er helt vild med det og glæder mig hver gang.

Idéer til det grønne pålæg

På en Rugbrødssøndag kan man gøre lidt ekstra ud af det med fx varmt pålæg. Og så elsker jeg bare mit maltrugbrød, som er så nemt at bage og smager godt for selv ikke-rugbrødselskere herhjemme (ja, dig, yngstedatter 😘).

Der er stadigt flere vegetariske og veganske/plantebaserede pålægsvarianter, man kan købe sig til, og det gør jeg også jævnligt, men jeg kan også bare rigtig godt lide det hjemmelavede. Lad mig give lidt idéer til, hvad det vegetariske pålæg kunne være:

Nem bønnepostej

Udentunsalat

Vegetarisk fiskefilet (paneret pastinak)

Linsedeller

Tomatspread med bønner, sesam og frisk basilikum

Hummus

Olivenspread

Eller klik HER for at se alle bloggens pålægsopskrifter, der kommer løbende flere til.

Men nu til den opskrift dette indlæg rent faktisk handler om ~ det lækre avocado-bønnepålæg:

 

Avocado-bønnepålæg
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 1 avocado
  • 40 g hvide bønner (=cannellini, de hvide aflange)*
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk knust havsalt
  • Lidt yoghurt naturel (plante eller ko)
  • Gerne lidt fintklippet purløg, men det kan sagtens undværes
Fremgangsmåde
  1. Pålægget kan laves på to måder:
  2. Alle ingredienser kommes i en skål og blendes helt fint og cremet med stavblender.
  3. Alle ingredienser moses sammen med gaffel til ønsket konsistens.
  4. That's it!
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Alle bønner kan dog bruges, så har du ikke cannellini, bruger du bare noget andet. Kikærter kan også sagtens bruges. Jeg bruger dog oftest cannellinibønner i dette pålæg, da de ikke er fremtrædende hverken syns-, tekstur- eller smagsmæssigt.

Avocado-bønnepålægget kan sagtens holde sig på køl nogle dage, men bliver dog brunligt pga avocadoen, også selvom der er citronsaft i.

 

Avocado-bønnepålæg

 

Avocado-bønnepålæg

 

Avocado-bønnepålæg