Hvorfor jeg ikke har lavet vegetarisk tunsalat før nu, må stå hen i det uvisse. For hold da op, jeg er gået glip af noget! Denne udentunsalat er simpelthen så smagfuld og crunchy, og den smager så tæt på original tunsalat, at jeg næsten ikke kan forstå det. Øj!

I min variant er der ikke rå løg i. Jeg kan ellers rigtig godt lide løg, også i rå udgave, men eftersmagen og låg-ånden kan jeg godt undvære. Og denne udgave smager skønt også uden rå låg. Rigeligt dild og syltede agurker er til gengæld musts i denne pålægssalat. Mmm!

 

Udentunsalat
 
Mængde: Pålæg til 1 person i 3-4 dage
Ingredienser
  • 1 ds kikærter, skyllede og afdryppede
  • ¼ rød peberfrugt i relativt små tern
  • 50 g majs
  • 50 g syltet agurk i relativt små tern
  • 1½ spsk tørret dild eller ½ bundt frisk dild
  • 1½ tsk knust havsalt
  • 2 spsk mayonaise/plantebaseret alternativ
  • 100 g skyr naturel/plantebaseret alternativ
Fremgangsmåde
  1. Kom de skyllede og afdryppede kikærter i en frostpose og mos dem groft med hånden.
  2. Herefter kommes de groftmoste kikærter og de øvrige ingredienser i en skål og blandes grundigt.
  3. Sæt udentunsalaten på køl og nyd den, når den er blevet dejligt kold.
Rigtig god fornøjelse.