Om sommeren er der en type ret jeg gerne spiser ofte og især til frokost, nemlig gazpacho. Gazpacho er en kold tomatsuppe med oprindelse i Spanien, og den er fuld af smag og skøn at spise, når vejret er rigtig varmt. Lyder det mærkeligt, at suppen er kold? Måske, men det smager ikke mærkeligt, det smager bare supergodt. Min version er enkel og let, men smagfuld og rustik. Jeg kan godt lide at suppen er tyk i konsistensen, og jeg er vild med at toppe den med pinjekerner, lidt frisk basilikum samt ristede rugbrødscroutoner. Og uden alt det der fancy-pantsy topping er gazpachoen altså også god.
- 400 g modne tomater ELLER 1 dåse hakkede tomater
- ½ rødløg
- ½ squash
- ½ rød peber
- ½ agurk
- 2 stilke bladselleri
- Evt. 1 fed hvidløg (kan undlades)
- En håndfuld frisk løvstikke, basilikum eller frisk oregano, gerne et mix
- ½ tsk tørrede chiliflager
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- Lidt lime- eller citronsaft
- 10 isterninger
- Gerne ½ - 1 dåse kidneybønner (kan udelades)
- Vand til ønsket konsistens
- Fx pinjekerner, frisk basilikum/oregano samt ristet rugbrød i små stykker eller bare nogle isterninger
- Alle ingredienserne køres i en minihakker eller foodprocessor til ønsket konsistens. Personligt kan jeg godt lide, at gazpachoen er lidt tyk og rustik.
- Juster med lidt koldt vand, hvis suppen ønskes tyndere.
- Nydes helt kold og med ønsket topping.
[…] og dejlige smage til frokost. Her på bloggen har jeg allerede en superlækker traditionel rød gazpacho, og denne grønne variant er en velkommen fætter til den traditionelle røde, for nu er der lidt […]