Jeg kalder denne salat for Middelhavssalat, fordi den sender mine tanker og smagsløg på rejse til en varm aften på en restaurant nær en strandkant et eller andet sted i Grækenland. Og hvem vil ikke gerne sidde nær vandet og nyde et godt måltid en varm aften sydpå? Jeg siger i hvert fald ikke nej tak!

Salaten er oprindeligt fra “Suveræne salater”-kogebogen, og så har jeg sat min eget præg på den, samt gjort den endnu nemmere at lave. Og det må gerne være nemt, ik’.

Retten er tiltænkt at skulle serveres lun, men den smager også rigtig dejligt, når den er kold.

Såh ~ hvis man ikke lige kan komme til Grækenkand, så må man bringe Grækenland hjem til sig selv. Sæt i gang:

 

Middelhavssalat
 
Mængde: 2-3 personer afhængigt af om retten serveres som hovedret eller tilbehør
Ingredienser
  • 2 store bagekartofler
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 medium løg
  • Olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret salvie
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Ved servering:
  • Oliven af ønsket type
  • Feta
  • Rucola
  • Frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Kartoflerne ordnes og skæres i både.
  3. Kartoflerne kommes i en frysepose sammen med olivenolie, tørret oregano, tørret salvie, havsalt og friskkværnet peber, posen holdes lukket øverst oppe og rystes, så ingredienserne bliver grundigt blandet.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kartoflerne herpå i ét lag!
  5. Bag kartoflerne i 15 minutter.
  6. Imens ordnes og skæres peberfrugter i mellembrede "strimler" og løg i både (ikke for smalle).
  7. Når kartoflerne har været i ovnen i 15 minutter, tilføjes peberfrugt og løg til kartoflerne, vend forsigtigt disse sammen. Tilføj evt. en smule ekstra olie, hvis der mangler lidt på peberfrugt og løg.
  8. Bag videre i ca. 30 minutter. Det er færdigt, når kartoflerne er gyldne, og peberfrugterne har lidt mørke steder/pletter.
  9. Anret salaten med oliven, feta og frisk oregano, og server masser af frisk rucola ved siden af.
Rigtig god fornøjelse.