Sommerens allerallerallerbedste topping på havregrød eller chiagrød. Intet mindre. Det er, hvad det her er. Rabarber og jordbær ~ det er jo ligesom nærmest indbegrebet af sommer, ik’? Her i kombination og kun tilberedt den smule, der sker, når man råmarinerer, hvilket betyder, at der stadig er masser af tekstur i jordbær og især i rabarberne. Det tager kun kort tid at bikse sammen, holder nogle dage i køleskab ~ hvis det får lov at stå så længe…
Et drys frisk mynte på toppen er den berømte prik over i’et på dette lækre sommertilbehør.
Og jeg tænker, at dette måske også kunne bruges til fx noget godt grillmad?
- 65 g agavesirup
- 100 g rabarber
- 150 g jordbær
- 2 tsk vanillesukker
- Frisk mynte til topping
- Vask rabarber og jordbær godt, og skær dem i semi-små tern, ca. 1 x 1 cm.
- Bland alle ingredienserne grundigt i en skål.
- Kom blandingen i en beholder og læg låg på.
- Lad blandingen marinere i 10 timer i køleskab inden servering.
- De råmarinerede rabarber og jordbær opbevares på køl og kan holde sig i ca. 3 dage.