Vegetarisk bagt biksemad

Vegetarisk bagt biksemad. Det kan nærmest kun være lækkert, ik. Og ved du hvad? Det er det. Og nemt, prisbilligt og sundt. Det er bare snit-snit og bag de der grove grøntsager sammen med tofu eller bønner. Easy peasy.

Rodfrugter for the win

Rodfrugter er på alle måder en gave, der bliver ved at give: De er lækre. Smukke. Sunde. Alsidige. Billige. Mættende. og derfor bruger jeg jeg netop rodfrugter i den her vegetariske bagt biksemad. jeg har angivet gulerødder og persillerod/pastinak i opskriften, men du kan sagtens udskifte med andre rodfrugter i samme mængde.

Vegetarisk bagt biksemad

Tofu eller ikke tofu – det er spørgsmålet

… sagde Hamlet engang. I hvert fald noget i den retning. Og tofu deler vandene, hvilket jeg til fulde forstår, da jeg også kun er i begyndelsen af mit forhold med tofu. Jeg prøver mig stadig lidt frem med tofu i forskellige retter, some tider fungerer det, somme tider ikke. I den her vegetarisk bagt biksemad fingerer det ret godt, synes jeg, særligt hvis man bruger en røget tofu eller en tofu med soya. Men er du ikke til tofu, så brug en dåse kidneybønner i stedet. No worries.

Vegetarisk bagt biksemad

Vegetarisk bagt biksemad

“BAGT biksemad??” tænker du måske

Ja, bagt. Fordi nemt. Grøntsagerne passer bare sig selv i ovnen, ikke noget med at stå og passe en pande ved komfuret eller noget. Bare skær – bland – bag – nyd. We like!

Nysgerrig på gode retter med tofu?

Så se min tofu pad thai, denne rød karry med tofu og grønt, min tofu nasi goreng, denne tofutærte og mine wraps med tofu og grønt.

 

Vegetarisk bagt biksemad
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store løg
  • 500 g gulerødder
  • 300 g persillerod eller pastinak
  • 500 g kartofler
  • 1 pakke tofu eller en dåse kidneybønner
  • 1½ - 2 spsk neutral olie
  • 2 tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
Tilbehør:
  • Syltede rødbeder
  • Frisk timian og/eller ærteskud
  • Engelsk sauce (den fra Beauvais er uden ansjos)
  • Evt. rugbrød (måske med smør på?)
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Løg, gulerødder, persillerod/pastinak, kartofler og tofu skæres i tern på ca 1½ x 1½ cm. Bruges bønner i stedet for tofu skylles og drænes bønnerne grundigt.
  3. Bland alle ingredienserne grundigt og kom dem på en bagepapirsbeklædt bageplade.
  4. Bag blandingen ca. 25 minutter til det hele er mørt og evt. har fået lidt farve. Vend rundt midtvejs.
  5. Server den bagte biksemad med syltede rødbeder, frisk timian og/eller ærteskud, engelsk sauce og evt. rugbrød.
Rigtig god fornøjelse.

 

Vegetarisk bagt biksemad