Madpandekager behøver ikke være et usundt bekendtskab. Fyldet her er fuldt af gode grønsager samt røde linser, og pakket ind i lækre fuldkornspandekager og gratineret i ovnen, er disse et både lækkert, nemt og sundt måltid. Vi skal i hvert fald snart have dem igen, for de smagte überlækkert.

Herhjemme kalder vi disse gratinerede, vegetariske madpandekager for pandekagepakker ~ de er nemlig nærmest lige så gode som dejlige gaver. Og hvem kan ikke lide at få gaver? Nej, vel.

 

Gratinerede madpandekager med linsesauce
 
Saucen her kan også bruges som pastasauce, i så fald er der til ca. 4 personer
Mængde: Til 14-16 madpandekager
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 100 g spidskål
  • 150 g røde linser
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 tsk tørret oregano
  • Evt. 3 tsk tacokrydderi, stærkt (fx fra et brev fra Santa Maria eller fra Urtekram)
  • 5 dl vand
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • 1 dl fløde af ønsket type
Tilbehør:
  • 14-16 madpandekager samt revet ost
Fremgangsmåde
  1. Alle grønsager ordnes:
  2. ~ Løget finthakkes
  3. ~ Squashen rives groft
  4. ~ Gulerødder skrælles og rives groft
  5. ~ Bladselleri skæres i medium skiver
  6. ~ Spidskål skæres i korte strimler af medium bredde
  7. Alle ingredienser kommes i en gryde og koger ved jævn varme i 20-30 minutter. Rør i saucen ind imellem.
  8. Lad saucen køle lidt af.
  9. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  10. Smør et ovnfast fad med en smule neutral olie.
  11. Sauce lægges på midten af en pandekage, der bruges 2 store spsk pr pandekage.
  12. Pandekagen foldes godt sammen til et rektangel og lægges med samlingen nedad i fadet. Dette gøres med hver pandekage. De fyldte pandekager må meget gerne ligge tæt i fadet.
  13. Drys revet ost over pandekagerne.
  14. De fyldte pandekager bages i ovnen til osten er smeltet og let gylden og pandekagerne har fået lidt fast overflade, dette tager ca. 10 minutter.
  15. Nyd fx med råkost til.
Rigtig god fornøjelse.