Morgenmad. Jeg eeelsker det! Her er en luksusmorgenmad, der er supernem, fordi den røres sammen aftenen inden, den skal nydes. Så er det verdens nemmeste at få god morgenmad, selvom man måske ikke har så meget tid om morgenen. Der er næring og mæthed fra havregryn, chiafrø og valnødder samt luksus fra kakao. Og måske lidt gemte grøntsager? Mmm!
Overnight oats med kakao
Mængde: 1 person
Det skal du bruge
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 spsk chiafrø
- 2 dl kakaomælk af ønsket type, jeg bruger Naturli's soyakakaodrik
- Lidt grofthakkede valnødder
- Topping: Friske bær eller frisk frugt samt lidt nødder
- Evt. 50 g blomkålsris eller 75 g fintrevet squash
Sådan gør du
- Alle ingredienser røres grundigt sammen og trækker natten over i en lukket beholder i køleskab.
- Om morgenen justeres eventuelt med lidt koldt vand afhængigt af ønsket konsistens.
- Nydes helt kold direkte fra køleskabet med ønsket topping.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*"Blomkålsris eller squash i overnight oats??" tænker du måske, og ja, det lyder lidt sært. Men det er en måde at få sneget flere grøntsager ind i sin hverdag, hvis man kan integrere dem også i sin morgenmad. Blomskålsrisene smager ikke igennem, men giver bare et dejligt bid samt en skøn fylde og mæthed. Jeg køber blomkålsris på frost, det er dejligt nemt.
Squash forsvinder bare ind i helheden og giver hverken smag eller tekstur.
Squash forsvinder bare ind i helheden og giver hverken smag eller tekstur.
One thought on “Overnight oats med kakao”