Pandekager med fuldkorn

Pandekager med fuldkorn ~ disse pandekager kan både bruges i det salte og i det søde køkken. Eneste forskel er faktisk, om der er sukker i dejen eller ej. Nemt, ik?

Traditionelle pandekager eller vegansk version ~ du bestemmer selv

Vil du have traditionelle pandekager med fuldkorn, bager du dem med æg, komælk og smør.

Vil du have veganske pandekager bager du dem med neutral soyamælk og Naturli Blok eller Naturli Smørbar.

Se begge varianter herunder.

Om pandekagerne bliver lidt tunge af det der fuldkorn?

Nej, det gør de ikke. Jeg bruger hvid hvede mel, som er et fuldkornsmel, og det hverken ses, mærkes eller smages i dejen. Jeg har da heller igen klager fået herhjemme over pandekagernes konsistens og smag. Så de er så absolut godkendt herfra.

Med eller uden smør i dejen ~ dit valg

Igen noget du selv bestemmer. Ikke dårligt vel?

Smørret gør pandekagerne en smule mere fleksible/smidige, men man kan sagtens bage dem uden, det gør jeg faktisk som regel selv.

Og så lige en god idé til brug af madpandekageversionen:

Mine pandekagepakker. De er bare så hyggelige!

 

Pandekager med fuldkorn ~ traditionel version
 
Mængde: Ca. 20 pandekager*
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 æg
  • 5 dl mælk, gerne en tredjedel heraf kærnemælk men det kan udelades
  • ~ udskift evt. ½ dl af mælken med smeltet smør (= 45 g)
  • Ønskes søde pandekager: 15 g sukker
  • Smeltet smør til at stege pandekagerne i
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt æggene og rør grundigt sammen med en ske.
  3. Tilsæt mælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  4. Tilsæt det smeltede smør, hvis dette ønskes i dejen. Bland grundigt.
  5. Dejen hviler en halv times tid.
  6. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt smeltet smør for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stegt på en pande hvor pandekagerne bliver 18 cm i diameter (ca. samme størrelse som de pandekager, man køber færdige i supermarkederne).

 
Pandekager med fuldkorn ~ vegansk version
 
Mængde: Ca. 20 pandekager*
Ingredienser
  • 125 g hvid hvede mel
  • 125 g almindeligt hvedemel
  • ½ tsk knust havsalt
  • 475 g neutral soyamælk
  • ~ udskift evt. ½ dl af mælken med smeltet Naturli Blok eller Naturli Smørbar (= 45 g)
  • Ønskes søde pandekager: 15 g sukker
  • Smeltet Naturli Blok eller Naturli smørbar til at stege pandekagerne i
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser røres sammen.
  2. Tilsæt soyamælken ad 2-3 omgange - rør sammen med håndmixer, hvorved man nemmest undgår klumper i dejen. (Er uheldet ude, og der er klumper i dejen, kan disse fx afhjælpes med stavblender)
  3. Tilsæt det smeltede Naturli Blok eller Naturli Smørbar, hvis dette ønskes i dejen. Bland grundigt.
  4. Dejen hviler en halv times tid.
  5. Pandekagerne steges på en pande smurt med lidt Naturli Blok eller Naturli Smørbar for hver pandekage og ved middelhøj varme (hos mig er det trin 6 ud af 9). Der bruges ca. ½ dl dej pr. pandekage.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Stegt på en pande hvor pandekagerne bliver 18 cm i diameter (ca. samme størrelse som de pandekager, man køber færdige i supermarkederne).

 

 

Pandekager med fuldkorn