Romkugler. Skøn chokoladesmag med et touch af rom. Rullet i kokos eller kakaopulver. Personligt har jeg svært ved at modstå sådan en lækker sag. Men kunne det ikke være dejligt at kunne nyde sådan en med bare lidt bedre samvittighed, bare en gang i mellem? Derfor har jeg her lavet et bud på en sundere variant af romkugler, som er lavet på bønner, og de smager bare godt!

Og lige et tip: Det smager også godt at udskifte romsmagen med pebermyntesmag eller appelsinaroma!

 

Romkugler med bønner
 
Mængde: 14 stk
Ingredienser
  • 1 dåse bønner, sorte eller kidney (= 240 g kogte bønner)
  • 200 g mandler
  • 20 g havregryn
  • 60 g marmelade, solbær eller hindbær
  • 5 dadler (55-60 g udstenet vægt), de bløde i papæske
  • 1 god tsk vanillesukker
  • 35 g kakaopulver - det man bruger til bagning, som er usødet
  • 3 tsk romessens eller 3 tsk pebermynteessens/10 dråber pebermynteolie
  • ½ tsk knust havsalt
  • 75 g mørk chokolade, smeltet
  • Til rulning: Kokosmel eller kakaopulver - det man bruger til bagning, som er usødet
Fremgangsmåde
  1. Skyl og afdryp bønnerne grundigt.
  2. Mal mandler og havregryn til fint mel i en foodprocessor.
  3. Udsten dadlerne og smelt chokoladen.
  4. Kom alle ingredienserne op til mandel-havremelet i foodprocessoren og kør massen til den er så fin som muligt.
  5. Eventuelt kan man komme trøffelmassen over i en skål herefter og køre den igennem med en stavblender, hvis man ønsker en helt fin konsistens.
  6. Tril 14 kugler ud af massen og rul disse i kokosmel eller kakao. Massen er lidt blødere på dette tidpunkt, end den ender med at være efter nogle timer eller dagen efter.
  7. Romkuglerne opbevares i tætsluttende beholder enten i køleskab eller i stuetemperatur og kan holde en lille uges tid.
Rigtig god fornøjelse.