Egentlig spiser jeg helst frugt og bær i hel eller udskåret tilstand. Men somme tider kan det være lækkert at have en hjemmelavet marmelade i køleskabet. Sådan en kan fx bruges på brød, som topping på grød eller som en del af en parfait med chiagrød.

Her er mit bud på den populære bær-og-chia-marmelade. Den kan sødes med den type sødning, man ønsker, fx dadler, sukker eller sukkererstatning. Blot smag til og vupti har du en nem og dejlig marmelade.

 

Nem hindbær-chia-marmelade
 
Mængde: 1 glas marmelade
Ingredienser
  • 250 g frosne hindbær
  • 30 g chiafrø
  • 8 dadler (vigtigt at det er de bløde i papæske) ELLER 4 spsk agavesirup
  • 2 tsk vanillesukker
  • ¾ dl vand
Fremgangsmåde
  1. Bruges dadler udstenes disse og moses grundigt med en gaffel.
  2. Alle ingredienserne kommes i en lille gryde, og massen småkoges under omrøring ind i mellem.
  3. Smag evt. til.
  4. Marmeladen er færdig, når bærrene er kogt næsten ud.
  5. Marmeladen hældes på et skoldet glas, som lukkes med et tætsluttende låg, og opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.