Chick-a masala er en vegetarisk version af tikka masala. “Chick” fordi kikærter hedder chickpeas på engelsk, du ved. Oprindeligt hedder retten Vegetarisk tikka masala med blomkål, og er kreeret af mega dygtige Stinna, som har givet mig lov til at dele denne fantastiske ret her på bloggen.
Det her er uden omsvøb og uden tvivl verdens bedste tikka masala. simpelthen. Indisk mad styrer jo generelt, men denne ret tager prisen. Cremet og fuld af smag, duft og konsistenser. Og jasminrisene til er prikken over det berømte i.
Jeg har kun lavet bittesmå ændringer i forhold til krydderier, jeg tilsat kikærter for at få protein integreret i retten, og så har jeg ændret lidt på fremgangsmåden. Men ellers er retten same-same som Stinnas.
Lad dig ikke skræmme af ingredienslistens længde, det er krydderier det meste af det. Sådan er det jo med indisk mad ~ det er fuldt af spændende nuancer for næse og gane, og denne ret er ingen undtagelse. En geni-streg, det er, hvad det er!
- 300 g blomkål (den mængde der skal bruges)
- 1 ds kikærter
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 15 g frisk ingefær (skrællet vægt)
- 1 rød peberfrugt
- 250 g tomater
- 1 dåse kokosmælk
- Saft af ½ lime
- En håndfuld frisk koriander
- 1 spsk. garam masala
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt gurkemeje
- ½ tsk. kanel
- ½ tsk røget paprika
- ¼ tsk chiliflager
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 dl vand
- 1½ tsk groft salt
- ¼ tsk groft sort peber
- Jasminris
- Frisk koriander
- Sesamfrø eller peanuts
- Skær blomkålen i lidt grove stykker (det behøver ikke være buketter).
- Skyl og afdryp kikærterne.
- Pil løg og hvidløg, skræl ingefæren, befri peberfrugten for stilk, membraner og kerner, skær tomaterne i halve eller kvarte.
- Løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt, tomater, kokosmælk og koriander kommes i en foodprocesser el. lign. og køres til løg, peberfrugt og tomater er ret små stykker.
- Kom indholdet fra foodprocessoren over i en dyb pande eller en gryde og tilsæt rettens øvrige ingredienser.
- Lad saucen koge, indtil blomkål er akkurat mør, men stadig har bid, dette tager ca.15 minutter.
- Server med jasminris, frisk koriander, sesamfrø eller peanuts.
Faldt lige over denne skønne opskrift, som jeg dog ikke har kastet mig over endnu. Jeg elsker at lave indisk mad, og særligt vegetarretter. Jeg vil blot kommentere at der bruges boullion i denne opskrift. Det er (efter min mening) ikke bare unødvendigt, men også synd. Bouillon skal bruges med omtanke. Det er jo en smagsforstærker. Og det er der ikke brug for i et krydderiorgie som det indiske. Vi har jo allerede salt, grønsager, fedtstof og masser af krydderier. Så drop den terning, og kæl for at krydderierne kommer til at smage igennem. Kan varmt anbefale at lade sig inspirere af den indiske youtube kok VahVahChef. https://www.youtube.com/channel/UC_R8qIXaTKpkAJuuiZhHTmA
[…] Blomkål Tikka Masala. Ris eller naan […]