Wraps med tofu og grønt

Wraps med tofu og grønt

Skal aftensmaden være nem, lækker og hurtigt tilberedt, skal kan jeg på det varmeste anbefale disse wraps med tofu og grønt. De er SÅ lækre, og indbydende ser de også ud. Og de er også tossegode i madpakken eller som frokost på en hjemmedag.

Wraps med tofu og grønt

Lav selv eller køb dig fra (næsten) det hele

Mine wraps med tofu og grønt består af:

Grove tortillawraps ~ køb dig fra dem eller bag dem selv (de kan sagtens laves på forhånd og gemmes nogle dage, endda i fryseren)

Karrydressing ~ den du bedst kan lide, jeg er lige nu virkelig glad for den fra Bähnke der er lavet på kikærter, som hedder Kikkarrydressing

Marineret tofu ~ jeg bruger meget gerne dem man kan købe i fx Rema1000 og Kvickly som hedder Stegt tofu med citrongræs og chili

Rød spidskål ~ farven er jo bare så flot

Spirer ~ selv er jeg i denne wrap vild med solsikkespirer eller lucernespirer

Syltede gulerødder ~  giver skøn syre, opskrift finder du herunder (jeg tror ikke, man kan købe syltede gulerødder, så her må du selv i køkkenet, og det er heldigvis både nemt og skal helst laves på forhånd)

Wraps med tofu og grønt
Tofuen her er DEN BEDSTE i disse wraps! Virkelig den bedste; Blød og spicy. Karrydressingen her er også rigtig god, og jeg er vild med, at der kikærter i = gode planteproteiner

1-2-3-så er der wraps

Der er to måder at lukke wraps på:

Metode nr. 1: Fyldes lægges på midten i hele tortillaens længde og rulles sammen som en pølse/roulade

Metode nr. 2: Fyldet lægges på midten af tortillaen helt oppe fra med kun 2/3 ned, herefter foldes bunde op over fyldet og siderne lukkes af ad gangen ind over fyldet på midten.

Metode nr. 2 har den klare fordel, at fyldet ikke falder ud af wrap’en under spisning, Og fyldet vil vi jo lissom gerne beholde i wrap’en, ik?

 

Syltede gulerødder
 
Ingredienser
  • Gulerødder i ønsket mængde

Eddikelage
  • (Mængden tilpasses afhængigt af, hvor mange gulerødder man sylter)
  • 2 dl æblecidereddike
  • ½ dl koldt vand
  • 1 tsk sukker
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Evt. fyld, fx laurbærblade, sennepsfrø, fennikelfrø, hele peberkorn
Fremgangsmåde
  1. Æblecidereddike, vand, sukker og peber røres sammen, indtil sukkeret er opløst.
  2. Gulerødderne skrælles og enten skrælles i lange, tynde "baner" med fx en tyndskræller eller skæres i tynde "mønter".
  3. Gulerødderne kommes i en beholder, der kan lukkes med låg.
  4. Hæld eddikelagen over gulerødderne, lagen skal næsten dække gulerødderne, men behøver ikke dække helt til at begynde med, for gulerødderne bliver bløde efter lidt tid i lagen og trykkes herefter helt ned i lagen.
  5. Tilsæt evt. ønsket fyld, fx laurbærblade og sennepsfrø.
  6. Luk låget og sæt beholderen i køleskabet.
  7. Lad gerne de syltede gulerødder trække nogle timer inden brug.
  8. Afdryp den ønskede mængde syltede gulerødder i en sigte inden brug for at undgå, at de væder for meget i fx en sandwich.
  9. De syltede gulerødder kan opbevares rigtig længe i tætsluttende beholder i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.

 

 

Du kan måske også lide...