Jeg er vild med denne ret. Simpelthen absolut vild med den. Jeg spiser den gerne hver uge vinteren igennem, og den er skøn også som en del af en madpakke ~ problemet kan være at levne nok til en madpakke, for retten smager bare af mere.

Rødbeder smager godt, er superanvendelige, sunde og meget økonomisk mad. Det er da bare win over hele linjen.

 

Nemt rødbedefad
 
Mængde: Ca. 4 personer
Ingredienser
  • 500 g rå, uskrællede rødbeder
  • 2 løg
  • 3 æg
  • 300 g hytteost
  • 60 g mel (jeg bruger hvid hvede mel, men almindeligt hvedemel kan sagtens bruges)
  • 2 tsk havsalt
  • Revet muskatnød
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skræl rødbederner (handsker anbefales!) og riv dem groft.
  3. Skræl løgene og skær dem i skiver af ønsket størrelse, jeg kan godt lide løgene i halvgrove stykker.
  4. Bland alle ingredienserne grundigt sammen og kom massen i et ildfast fast.
  5. Bag rødbedefadet i ca. 45 minutter til overfalden er fast (men ikke mørk), og massen ikke længere er våd (check dette ved at skære i masen med fx en urtekniv og kig ned i retten).
Rigtig god fornøjelse.