Inspireret af den kendte salat Caprese har jeg fundet på denne sommer-ret. Egentlig ligger den ikke synderligt tæt op ad Capresen, men det var der, mine tanker startede, og så fløj de. De endte ved denne ret, som består af kartofler, squash, løg og nektarin bagt i ovn. Den smager helt fantastisk her om sommeren, gerne akkompagneret af noget lækkert fra grillen.
På billedet er retten sirligt anlagt i mønster, hvilket jeg somme tider gør. På den måde kommer farverne virkelig til deres ret. Andre gange lægger jeg blot ingredienserne rustikt i et fad og bager dem sådan.
Sommerfad
Mængde: Ca. 2 personer
Ingredienser
- Nye kartofler med skræl*
- Squash*
- Løg*
- Nektariner, godt modne*
- Olivenolie
- Havsalt
- Frisk oregano/basilikum
- Pinjekerner
- *Der skal bruges nogenlunde lige dele kartofler, squash og løg, og nektarinerne skal være cirka en tredjedel af den samlede mængde.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kartofler og squash skæres i halv-tynde "mønter", løget skæres i tykke ringe, nektarinerne skæres så vidt muligt i tynde "mønter", resten i gode stykker.
- Et ovnfast fad sprayes/smøres med en smule olie, og kartofler, squash, løg og nektariner lægges heri.
- Pensl/spray med lidt olie og drys med lidt havsalt samt pinjekerner.
- Bag retten i ca. ½ time. Retten er færdig, når kartoflerne er møre.
- Drys med frisk oregano/basilikum og server.
Rigtig god fornøjelse.