Kaffeslushy

Kalder alle iskaffefans ~ for her kommer en superlækker kaffeslushy, som du s.i.m.p.e.l.t.h.e.n er nødt til at lave! Men pas på ~ der er mulighed for afhængighed af denne luksuriøse lækkerhedskaffedrik!

Kaffeslushy

Kaffeslushy på flere måde

Denne lækre sommerkaffe (som selvfølgelig også gerne må drikkes på andre tidspunkter af året) kan naturligvis laves i både en vegansk og en ikke-vergansk version. Afhængigt af hvilken variant an laver, vil man få to forskellige slags slushies, da plantemælk og komælk grundlæggende opfører sig forskelligt, særligt når det kommer til opskumning.

Kaffeslushy med komælk bliver meget cremet, næsten som smeltet is eller blødtpisket flødeskum

Kaffeslushy med plantemælk får mere traditionel slushy-konsistens

Kaffeslushy

Hvorfor hedder denne drik en slushy?

Det gør den fordi, fordi jeg, dengang jeg opfandt opskriften, altid lavede drikken med plantemælk, og som nævnt ovenfor giver denne type mælk en konsistens som slushice. Og da jeg begyndte at lave den med komælk hang navnet bare lissom ved.

 

Kaffeslushy
 
Mængde: 1 glas
Ingredienser
  • 1 dl mælk af ønsket type
  • 3 strøgne tsk neskaffe
  • 1 tsk sukker/agavesirup eller ½ tsk Easis Perfect Strø
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 6 isterninger
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser undtagen isterninger kommes i en minihakker/blender, og den køres indtil kaffen er godt blendet ud i mælken.
  2. Tilsæt isterningerne og kør indtil isterningerne er fuldstændigt knuste og slush ice-konsistens, når man bruger havredrik. Bruges letmælk, bliver konsistensen nærmest blød is-agtig og meget cremet.
  3. Hæld i et glas og nyd straks.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Se billede nedenfor for forskellen på en havredrikbaseret kaffeslushy (til højre) og en letmælksbaseret slushy (til venstre) ~ de to kaffeslushies på billedet er lavet med fuldstændig samme mængder, der er blot ret stor forskel på, hvordan plantemælk og hvordan komælk opfører sig.

Kaffeslushy

 

 

Kaffeslushy

 

Forskellen på kaffeslushy lavet med ko- og plantemælk: Slushy’en til venstre er lavet med komælk, slushy’en til højre er lavet med plantemælk. Forskellen bunder i de forskellige mælketypers evne til at skummes op.