Aka. Århus-wok som vi også kalder denne ret herhjemme. Retten opstod nemlig på vores sommerferie i Århus, hvor jeg fik en lignende ogvirkelig lækker ret på Århus Street Food. Det er klart, at denne ret måtte genskabes i eget køkken (eller rettere i vores Airbnb-lejligheds køkken), og den har hængt ved siden.

Jeg laver ikke ret ofte mad med tofu, men en gang i mellem finder tofuen vej til mit køkken, her som proteindelen i en smagfuld, pæn (vigtigt, ik!) og nem thai-inspireret ret.

Psst: Hvis du en dag ikke har overskud eller tid at ordne og skære grøntsager, kan denne ret i en snæver vending også laves med grøntsager fra frost i samme mængde som angivet i opskriften (meeen frosne er selvfølgelig aldrig det samme som friske, vel).

 

Rød karry med tofu & grøntsager
 
Mængde: 2-3 personer
Ingredienser
  • 300 g grøntsager (fx. 100 g squash, 50 g rød peberfrugt, 100 g broccoli og 50 g spidskål ~ men anything goes)
  • 200 g tofu
  • 25 g rød karrypasta
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ dåse hakket tomat
  • 2 spsk soyasauce
  • ½ spsk citronsaft
  • 1 strøget tsk paprika
  • 1½ tsk salt
  • ¼ tsk sort groft peber
Dertil
  • Fuldkornsris eller fuldkornsnudler
  • Cashewnødder
  • Evt. frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Sæt risene til kogning.
  2. Skær grøntsager, tofu og løg i grove dog mundrette stykker, knus/finthak hvidløgsfeddene og finthak/riv ingefæren fint.
  3. Steg løg i en smule neutral olie til de lige akkurat er møre.
  4. Tilsæt rettens øvrige ingredienser og varm retten igennem, til grøntsagerne er akkurat møre.
  5. Smag til.
  6. Server sammen med ris/nudler, cashewnødder og evt. frisk koriander.
Rigtig god fornøjelse.