Her byder jeg på en vegetarisk woksauce (dvs uden alle de der fiske- og østerssaucer og what not), der er hurtig at røre sammen, og som giver grøntsagerne i wokken den dejligste smag. Og jeg er jo så’n lidt chili-forskrækket, men hvis man er sejere end mig, kommer man frisk chili i saucen også. Eller man kan servere retten sammen med chiliolie eller chiliflager, så man selv kan dryppe/drysse på efter ønsket vindstyrke.
Verdens måske mest fleksible ret?
Til wok kan man som nævnt jo bruge lige præcis de grøntsager, man har lyst til. Man kan også følge min opskrift. Frit land, ik. Men bruges saucen her passer den angivne mængde grøntsager i opskriften til den angivne mængde sauce. Bare lige så man er opmærksom på forholdet mellem woksauce og grøntsager, ik.
Vild med asiatisk mad?
Også jeg! Prøv at tage et kig på min Nemme røde karry med tofu og grøntsager eller min Thailandske kokossauce (der også kan laves som suppe).
- 2 spsk sesamolie
- ½ dl soyasauce
- Saft af 1 lime
- 10 g finthakket frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- ¼ tsk tørrede chiliflager (evt. mere hvis du er sejere end mig)
- ½ tsk havsalt
- Evt. 15 g miso, lys eller mørk efter ønske
- 400 g brune champignon
- 1 løg
- 200 g spidskål
- 250 g snitbønner (disse kan erstattes af fx grønne bønner eller sugar snaps)
- 2 stk grønne peberfrugter
- 150 g edamamebønner
- Jasminris eller fuldkornsnudler
- Masser af frisk koriander
- Sesamfrø og/eller nigellafrø
- Soyasauce
- Chiliolie eller tørrede chiliflager
- Kog ris eller nudler.
- Rør saucen sammen.
- Ordn og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, gerne lidt groft.
- Opvarm en wok eller dyb pande til høj varme og kom woksaucen heri, når wokken/panden er opvarmet.
- Svits først champignon, tilsæt derefter løg og lad disse svitse lidt med.
- Tilsæt peberfrugt, snitbønner og edamamebønner og svits disse kort med.
- Tilsæt til sidst spidskål, som svitses med, indtil det er mørt men stadig har bid.
- Server med jasminris eller fuldkornsnudler.