Jeg er simpelthen helt tosset med denne æblekompot, som jeg gerne og ofte nyder som topping på pandekager, på havregrød eller på yoghurt. Kompotten kan naturligvis laves mindre grov, end jeg laver den, jeg synes bare, det er lækkert med æblestykker der kan mærkes, og som har bid. Det er så nemt at lave kompotten her, og det kræver kun få ingredienser, en minimal indsats og ikke meget tid.

 

Grov æblekompot med dadler og citron
 
Mængde: Ca. 3 portioner som topping
Ingredienser
  • Ca. 250 g røde æbler (ordnet vægt!) ~ det svarer ca. til 2½-3 æbler
  • 65 g dadler (udstenet vægt!)
  • Skal en 1 økologisk/ubehandlet citron
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Skær æblerne i stykker af ønsket størrelse og dadlerne i relativt små stykker (de skal ikke være alt for små, synes jeg).
  2. Kom alle ingredienser i en lille gryde, og kog roligt kompotten uden låg i 15-18 minutter.
  3. Skold et glas og kom den varme kompot heri. Lad kompotten køle lidt af, inden der lægges låg på glasset, som stilles i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.