Egentlig spiser jeg kun meget sjældent cous cous, da jeg synes, det er lidt for “småt” i en ret. Men da jeg fandt ud af, at man kan købe fuldkorns-cous cous, måtte jeg alligevel prøve igen. Jeg synes dog stadig, cous cous er for fint til fx tabouleh, men sammen med grove grøntsager ~ som i denne ret ~ er det faktisk mere end ok. Det er faktisk rigtig godt. Retten er enkel og ret hurtigt lavet, og den smager og mætter dejligt.
Fraichen/yoghurten kan enten dryppes på ved spisning eller røres i retten til sidst inden servering. Dryppes fraichen på, beholder retten sit røde tomat-look og har god tomatsmag. Røres fraichen i, bliver retten mere cremet. Begge dele er ret så lækkert. Si’r det bare.
- 50 g fuldkorns-cous cous (ukogt vægt)
- 1 dåse kidneybønner
- 1 dåse hakket tomat
- 1 løg
- 100 g grønne bønner
- 100 g gulerødder
- 100 g spidskål
- 100 g squash
- 1 dl vand
- ¼ tsk tørrede chiliflager
- 1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 50 g saltede peanuts
- 60 g fraiche 9 % el. yoghurt naturel (herunder naturligvis også plantebaseret)*
- Lidt persille (kruspersille eller bredbladet) eller frisk koriander
- Kog cous cous'en efter pakkens anvisning.
- Skyl og dræn bønnerne grundigt.
- Mens cous cous'en koger, ordnes og skæres alle grøntsagerne.
- Hakket tomat, bønner, grøntsager, vand, chili, salt og peber kommes i en dyb pande eller gryde og varmes igennem indtil grøntsagerne er lige akkurat møre.
- Tilsæt herefter den drænede cous cous samt hakkede peanúts i og vend det hele godt sammen. Varm kort igennem.
- Ønskes det at røres fraichen i inden servering, gøres dette nu, når panden/gryden er taget af varmen.
- Server med et drys persille eller koriander samt fraiche ved siden af, hvis ikke dette er rørt i retten.