Havregrød er i lange perioder min foretrukne morgenmad, og denne variant er helt fantastisk. Desværre kan jeg ikke prale af at være den geniale ophavskvinde til denne opskrift, den ære skal Maria ovre på Vanløse Blues have. Men somm altid har jeg “hugget en hæl og klippet en tå”, så opskriften nu passer godt til os herhjemme. Og den er altså virkelig, virkelig lækker, og et rigtigt efterårshit herhjemme.

Vær påmærksom på, at inden man kan lave grøden, skal man have lavet en gang græskarmos.

 

Græskarhavregrød med varme krydderier og blomkålsris
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 50 g græskarmos
  • 50 g blomkålsris fra frost
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 2 tsk sukker/agavesirup/erstatning i tilsv. mængde
  • Evt. 1 spsk chiafrø
  • Grofthakkede valnødder
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vand
  • Gerne 1 spsk peanutbutter, enten i eller på grøden (kan sagtens udelades)
  • Topping:
  • Kokosyoghurt eller vanilleyoghurt
  • Æblestykker
  • Evt. friske bær, fx blåbær
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser kommes i en gryde og koges roligt igennem med jævnlig omrøring, til grøden har ønsket konsistens.
  2. Ønskes grøden lidt mere lind, tilsættes lidt ekstra vand.
  3. Nyd grøden toppet med yoghurt med kokos- eller vaniljesmag samt stykker af æble og evt. blåbær.
Rigtig god fornøjelse.