Thailandsk kokossauce med edamamebønner

En thailandsk kokossauce med edamamebønner ~ lyder det ikke bare sjælevarmende?

Det asiatiske køkken er et overflødighedshorn af skøn mad med masser af grønsager, smag og ikke mindst kokosmælk. Jeg er fuldstændig tosset med kokosmælk, og jeg bruger det gerne og ofte i min madlavning.

Hurtigt opfundet og en øjeblikkelig klassiker!

Denne sauce sammensatte jeg på en våd og ruskende forårsdag, hvor næsen løb, og kroppen krævede varmende suppe. Suppen skulle være nem, og den skulle indeholde kokosmælk og rød karrypasta, det var udgangspunktet. Så kom grønsager selvfølgelig til samt protein i form af edamamebønner, og vupti var der mad til krop, sjæl og sanser på rekordtid.

Og saucen er vældigt populær herhjemme, en klassiker opstået i det øjeblik den blev skabt 😉

Psst!

Man kan nemt omdanne denne kokossauce til en skøn suppe med fuldkornsnudler ~ se hvordan i opskriftens “I øvrigt”-felt.

Er du i øvrigt glad for thailandsk mad, skulle du da fx lige kigge på min tofu pad thai eller min nudelsalat med kål, koriander og peanutdressing.

 

Thailandsk kokossauce med edamamebønner (kan også laves som suppe med nudler)
 
Man kan nemt omdanne denne kokossauce til en skøn suppe med fuldkornsnudler ~ se hvordan i opskriftens "I øvrigt"-felt.
Mængde: 2 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g blomkål
  • 60 g frosne edamamebønner (dem uden bælg)
  • 1 ds kokosmælk (light eller ikke-light, begge dele fungerer fint i denne ret)
  • 10 g rød karrypasta
  • 2 tsk soya
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk agavesirup/akaciehonning
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt ingefær (eller lidt friskrevet)
  • Saft af ½ lime
  • 1 god tsk salt
  • Lidt peber
  • 8 g maizena + ¼ dl vand
Tilbehør
  • Ris, enten brune ris eller jasminris
  • Frisk koriander
  • Cashews eller saltede peanuts
Fremgangsmåde
  1. Løg og blomkål skæres i stykker af ønsket størrelse, og hvidløgsfedet skæres fint.
  2. I en gryde kommes lidt neutral olie, og løg, hvidløg samt blomkål steges heri til løgene er klare (løg og hvidløg må ikke begynde af få farve!).
  3. Tilsæt herefter først kokosmælk og derefter de resterende ingredienser, undtagen maizena + vand samt den friske koriander.
  4. Saucen koger roligt, indtil blomkål har opnået ønsket mørhed.
  5. Bland maizena med vand og rør denne blanding grundigt i under omrøring mens saucen koger.
  6. Server saucen til ris og sammen med frisk koriander og cashews eller peanuts til.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Ønskes saucen lavet som suppe i stedet:
- Undlad maizena
- Tilføj 25 g fuldkornsnudler ~ mængden angivet her er rå vægt. Nudlerne koges inden de tilsættes i suppen til allersidst, så de lige varmes med inden servering.

 

Thailandsk kokossauce med edamamebønner

 

Thailandsk kokossauce med edamamebønner

(Visited 2 times, 1 visits today)