Vegetarisk woksauce
 
 
Er man til det, kan man komme frisk chili i saucen. Eller man kan servere retten sammen med chiliolie eller chiliflager, så man selv kan dryppe/drysse på efter ønsket vindstyrke.
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Woksauce
  • 2 spsk sesamolie
  • ½ dl soyasauce
  • Saft af 1 lime
  • 10 g finthakket frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ tsk tørrede chiliflager (evt. mere hvis du er sejere end mig)
  • ½ tsk havsalt
  • Evt. 15 g miso, lys eller mørk efter ønske
Grøntsager
  • 400 g brune champignon
  • 1 løg
  • 200 g spidskål
  • 250 g snitbønner (disse kan erstattes af fx grønne bønner eller sugar snaps)
  • 2 stk grønne peberfrugter
  • 150 g edamamebønner
Tilbehør
  • Jasminris eller fuldkornsnudler
  • Masser af frisk koriander
  • Sesamfrø og/eller nigellafrø
  • Soyasauce
  • Chiliolie eller tørrede chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Kog ris eller nudler.
  2. Rør saucen sammen.
  3. Ordn og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, gerne lidt groft.
  4. Opvarm en wok eller dyb pande til høj varme og kom woksaucen heri, når wokken/panden er opvarmet.
  5. Svits først champignon, tilsæt derefter løg og lad disse svitse lidt med.
  6. Tilsæt peberfrugt, snitbønner og edamamebønner og svits disse kort med.
  7. Tilsæt til sidst spidskål, som svitses med, indtil det er mørt men stadig har bid.
  8. Server med jasminris eller fuldkornsnudler.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/vegetarisk-woksauce/