Er man til det, kan man komme frisk chili i saucen. Eller man kan servere retten sammen med chiliolie eller chiliflager, så man selv kan dryppe/drysse på efter ønsket vindstyrke.
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Woksauce
2 spsk sesamolie
½ dl soyasauce
Saft af 1 lime
10 g finthakket frisk ingefær
2 fed hvidløg
¼ tsk tørrede chiliflager (evt. mere hvis du er sejere end mig)
½ tsk havsalt
Evt. 15 g miso, lys eller mørk efter ønske
Grøntsager
400 g brune champignon
1 løg
200 g spidskål
250 g snitbønner (disse kan erstattes af fx grønne bønner eller sugar snaps)
2 stk grønne peberfrugter
150 g edamamebønner
Tilbehør
Jasminris eller fuldkornsnudler
Masser af frisk koriander
Sesamfrø og/eller nigellafrø
Soyasauce
Chiliolie eller tørrede chiliflager
Fremgangsmåde
Kog ris eller nudler.
Rør saucen sammen.
Ordn og skær alle grøntsager i stykker af ønsket størrelse, gerne lidt groft.
Opvarm en wok eller dyb pande til høj varme og kom woksaucen heri, når wokken/panden er opvarmet.
Svits først champignon, tilsæt derefter løg og lad disse svitse lidt med.
Tilsæt peberfrugt, snitbønner og edamamebønner og svits disse kort med.
Tilsæt til sidst spidskål, som svitses med, indtil det er mørt men stadig har bid.
Server med jasminris eller fuldkornsnudler.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/vegetarisk-woksauce/