Jeg ved faktisk ikke, om de spiser en suppe som denne i Indien, men for sådan en dansker som mig, der ikke har været i Indien, smager suppen af det, som jeg tror indisk mad smager af. Jeg har brugt traditionelle indiske krydderier, og suppen minder i virkeligheden noget om den traditionelle indiske ret dhal (find mit bud på denne ret HER ~ det er en af mine absolutte yndlingsretter).

Jeg har her toppet suppen med ristede cashewnødder og frisk persille. Man kunne også bruge fx frisk koriander, frisk spinat eller fuldkornsris. Bruger man ikke ris som topping, er det godt at servere noget godt fuldkornsbrød til suppen for fibre og mæthed.

Som altid med indisk mad er ingredienslisten lidt lang, men det skyldes de mange, skønne krydderier, der netop giver maden dens helt særlige smag fuld af nuancer og dybde. Når først man har krydderierne i hus, rækker de langt, og så er det bare at slå sig løs i det indiske køkken ~ prøv fx min tidligere nævnte dhal med raita eller tikka masala eller indisk kartoffelret med linser.

 

Indisk suppe
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 ds hakket tomat
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl røde linser
  • 1 dl vand
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk tørret, stødt koriander
  • 1 tsk tørret, stødt ingefær
  • 1½ tsk havsalt
  • ¼ tsk groft peber
Fremgangsmåde
  1. Løget skæres i mindre stykker, og hvidløgsfeddene hakkes fint eller presses med hvidløgspresser.
  2. Alle ingredienser kommes i en gryde, og suppen koger roligt, indtil linserne er møre, det tager ca. 15-20 minutter.
  3. Suppen kan blendes med stavblender, hvis dette ønskes. Jeg stavblender den gerne en smule, da det gør suppen lidt mere fyldig i konsistensen, dog jeg kan godt lide, at der stadig er struktur i suppen, og derfor blender jeg den kun lidt. Mine børn foretrækker dog en helt blendet suppe.
  4. Server suppen med ønsket topping.
Rigtig god fornøjelse.