En lille, lækker snitte til en kop kaffe eller the, det er altså aldrig nogen dårlig idé. Disse snitter er lavet med udgangspunkt i mine Dadelsnitter med 3 slags nødder & Baileys, men er helt anderledes og lige så skønne på deres egen måde. Den der skønne appelsinsmag sammen med kakao, mmm.
Kakao-havresnitter med dadler & appelsin
Mængde: 12 små snitter
Ingredienser
- 65 g mandler
- 65 g havregryn
- 100 g dadler, udstenet vægt (de bløde i papæske)
- 1 ubehandlet appelsin, skal og saft heraf
- ½ tsk knust havsalt
- 2 spsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
- 1 spsk kokosolie
Topping
- Hakkede mandler
- Hampefrøskaller
Fremgangsmåde
- Mandler og havregryn kommes i en minihakker og køres til mel.
- De øvrige ingredienser tilføjes, og massen køres, til den hænger godt sammen.
- Beklæd en beholder (jeg bruger en i størrelsen 14 x 9 cm) med husholdningsfilm stort nok til også at kunne dække toppen af massen.
- Kom massen i beholderen, læg husholdningsfilmen hen over massen, og tryk massen jævnt og glat ud i formen. Fjern herefter husholdningsfilmen fra toppen af massen.
- Drys rundhåndet med toppingen og tryk det let ned i massen.
- Stil beholderen i køleskabet nogle timer inden servering.
- Inden servering: Vend den nu helt faste masse ud af formen med bunden i vejret ud på et skærebræt og fjern husholdningsfilmen. Skær 12 stykker, vend disse om, så de vender med toppingen opad og drys med lidt ekstra mandler og hampefrø.
- Opbevares i køleskab i lukket beholder.