En lille, lækker snitte til en kop kaffe eller the, det er altså aldrig nogen dårlig idé. Disse snitter er lavet med udgangspunkt i mine Dadelsnitter med 3 slags nødder & Baileys, men er helt anderledes og lige så skønne på deres egen måde. Den der skønne appelsinsmag sammen med kakao, mmm.

 

Kakao-havresnitter med dadler & appelsin
 
Mængde: 12 små snitter
Ingredienser
  • 65 g mandler
  • 65 g havregryn
  • 100 g dadler, udstenet vægt (de bløde i papæske)
  • 1 ubehandlet appelsin, skal og saft heraf
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 spsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
  • 1 spsk kokosolie
Topping
  • Hakkede mandler
  • Hampefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Mandler og havregryn kommes i en minihakker og køres til mel.
  2. De øvrige ingredienser tilføjes, og massen køres, til den hænger godt sammen.
  3. Beklæd en beholder (jeg bruger en i størrelsen 14 x 9 cm) med husholdningsfilm stort nok til også at kunne dække toppen af massen.
  4. Kom massen i beholderen, læg husholdningsfilmen hen over massen, og tryk massen jævnt og glat ud i formen. Fjern herefter husholdningsfilmen fra toppen af massen.
  5. Drys rundhåndet med toppingen og tryk det let ned i massen.
  6. Stil beholderen i køleskabet nogle timer inden servering.
  7. Inden servering: Vend den nu helt faste masse ud af formen med bunden i vejret ud på et skærebræt og fjern husholdningsfilmen. Skær 12 stykker, vend disse om, så de vender med toppingen opad og drys med lidt ekstra mandler og hampefrø.
  8. Opbevares i køleskab i lukket beholder.