Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen (og igen): Rødbeder er en fantastisk sag. Så alsidig og fuld af godt til krop og sjæl. Gode for øjnene er de som regel også, se bare denne smukke rødbedesalat med rød grape, den er da lige til at blive glad i øjnene af!
Rødbeder i godt selskab
Salaten er fuld af spændende smagsnuancer fra den bitre røde grape, den aromatiske friske timian, de søde tørrede dadler og de sprøde valnødder. Dressingen er et must og indeholder blandt andet de to bedste venner (hvis man spørger mig, i hvert fald) til rødbede, hvilket er sirup/honning og peber.
Protein og citrustype ~ din salat, du bestemmer
Rødbedesalaten her er en rigtig lækker tibehørssalat, men ønsker man at tilføje den protein, så den bliver et mere fyldigt måltid, gøres dette nemt og lækkert ved at tilsætte kogte linser. Easy peasy.
Ligesådan kan grape udskiftes med lige den type citrus, du allerbedst kan lide, jeg synes, det er lækkert at variere med fx appelsin eller pomelo.
Psst.
Jeg er som nævnt rigtig glad for rødbeder, og hvis du er nysgerrig på, hvad jeg kan byde på af opskrifter med denne skønne rod, så kig HER.
- 450 g rå rødbeder (=vægt inden skrælning)
- 2 rød grape (kan erstattes med (rød) appelsin)
- 50 g dadler (dem i pose, ikke de bløde i papæske!)
- 2 store spsk frisk timian
- 25 g valnøddekerner
- Evt. linser (se øverst i opskriften)
- 4tsk agavesirup eller honning
- 1½ tsk dijonsennep
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk olivenolie
- ½ tsk knust havsalt
- ¼ tsk groft sort peber
- Dressingen røres sammen. Smag til.
- Rødbederne skrælles og rives groft og blandes grundigt sammen med dressingen.
- De øvrige ingredienser klargøres:
- Grape skæres i halve fileter, dadler skæres i medium stykker (ikke for små), timian skæres medium, valnøddekerner hakkes groft.
- De øvrige ingredienser lægges oven på de revne rødbeder - se billederne (alle ingredienser kan naturligvis også vendes sammen, men i så fald bliver alt bare rødbedefarvet).
- Nyd salaten kold.