TikTok-pasta version 2.0

Der har et stykke tid på Instagram floreret en ret, som har sin oprindelse på TikTok; Den såkaldte TikTok-pasta. Retten består i sin oprindelse af noget så enkelt som feta og tomater, der ovnbages og derefter vendes med kogt pasta. Det lyder lækkert, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har fået prøvet retten, måske fordi jeg ~ igen uden at have smagt den ~ synes, den lyder til den lige lovligt simple side.

TikTok-pasta version 2.0
Retten til højre inden ovnbagning og til venstre efter ovnbagning

Men altså, typisk mig, ik:

Så jeg har lavet mit eget take på den der TikTok-pasta. Jeg kalder den TikTok-pasta version 2.0. Min version er opgraderet med flere grøntsager og mere protein. Og så er den creeemet. Jeg bruger hummus i stedet for feta, og lad mig lige anbefale fx en hummus med soltørret tomat, det smager v.i.r.k.e.l.i.g godt i retten her.

Det er stadig en enkel ret, og den er stadig både nem og hurtig at lave. Det skal der ikke pilles ved, da det jo er et koncept, jeg er stor fan af: Nemt, enkelt, hurtigt og lækkert.

Og hey ~ brug en hjemmelavet hummus eller køb dig til hummus’en, uanset hvad er det bare lækkert.

TikTok-pasta version 2.0
Når retten er vendt sammen, bliver det en cremet bombe af dejlig smag og lækkerhed

TikTok-pasta version 2.0 kommer med de fineste anbefalinger

Manden i huset (som generelt er meget sød til at kunne lide mine kulinariske kreationer) sagde “Den opskrift må du gerne gemme og lave igen, det smager virkelig godt.”

Need I say more?

Det skulle da lige være:

Vild med pasta? Så tag et kig på min opskrift på bagt pasta med rød pesto, min opskrift på gratineret grønt med fuldkornspasta og min opskrift på stegte grøntsager med chilibønner og fyldt pasta.

 

TikTok-pasta version 2.0
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 rødløg
  • 2 medium squash
  • 500 g cherry(blomme)tomater
  • 400 g hummus, gerne med soltørret tomat
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk sort groft sort peber
  • En smule olivenolie til smøring af fad
  • 300 g pasta ~ enten linsepasta eller fuldkornspasta (fx penne eller små conchiglie)
  • Grønt drys, fx persille eller frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie.
  3. Ordn grøntsagerne:
  4. ~ Løget pilles og skæres i relativt tynde strimler
  5. ~ Squashene halveres på langs, den "våde" midt fjerne på langs med en teske, og squashene skæres i medium "halvmåner"
  6. ~ Tomaterne halveres (bruges cherryblommetomater halveres de gerne på langs)
  7. Kom grøntsagerne i fadet, lad et hul i midten være til hummusen. Tomaterne lægges for sig selv, da disse skal moses let efter bagning. Squash og løg må gerne blandes sammen.
  8. Læg hummusen i midten af fadet.
  9. Bag retten 25 minutter.
  10. Imens koges pastaen til ønsket konsistens.
  11. Efter kogning afdryppes pastaen.
  12. Når grøntsagerne er færdige, moses tomaterne let, pastaen kommes i fadet og det hele vendes grundigt sammen. Tomaterne vil blødgøre hummusen og gøre den cremet.
  13. Skal retten være lidt mere cremet, tilsættes lidt vand og der blandes grundigt.
  14. Nyd med grønt drys på toppen samt gerne med godt brød til.
Rigtig god fornøjelse.

 

TikTok-pasta version 2.0

 

TikTok-pasta version 2.0

 

TikTok-pasta version 2.0