Quinoadeller

Quinoadeller er måske den mest hypede type vegetardelle og med god grund, for de er bare utroligt lækre. Vegetardeller kan varieres i det uendelige, og man kan bruge alle slags bønner, linser, kikærter og som her quinoa som grundingrediens. Herefter kan man så boltre sig i smage og konsistenser i form af grønsager, krydderier og krydderurter, kerner og nødder. Søg fx på “deller” her på bloggen og find flere forskellige muligheder for lækre og smagfulde vegedeller.

Disse quinoadeller er inspireret af Kirsten Skaarup, og så har jeg twistet dem til min smag. Desuden har jeg lavet opskriften æggefri. Opskriften fungerer virkelig godt, og man får formfaste, saftige og smagfulde quinoadeller. Jeg bruger disse både som burgerbøffer og som deller. Jeg er vild med bruge sort quinoa i dellerne, fordi det giver sådan et flot visuelt udtryk. Man kan selvfølgelig bruge quinoa i en hvilken som helst farve, det gør ingen forskel for smagen.

Her på  loggen finder du også de lækreste quinoadeller med squash og parmesan ~ dem vil du heller ikke fortryde at lave!

 

Quinoadeller
 
Mængde: 7-8 deller/3-4 burgerbøffer
Ingredienser
  • 50 g sort quinoa
  • ½ løg
  • Evt. 1 fed hvidløg
  • 50 g grøn squash, fintrevet
  • 30 g rød snackpeber, finthakket (vigtigt at det er snackpeber og ikke almindelig rød peber pga vandindholdet i pebren)
  • 1½ tsk knust havsalt
  • 1 spsk sød sennep
  • En håndfuld frisk oregano
  • ¾ dl vand
  • 80 g finvalsede havregryn
  • 3 spsk fint fuldkornsmel, gerne hvid hvede mel, ellers fuldkornsspeltmel
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoaen i rigeligt, letsaltet vand i 20 minutter. Herefter afkøles quinoaen, mens de resterende ingredienser tillaves.
  2. Alle ingredienser røres grundigt sammen, og farsen hviler 20 minutters tid.
  3. Form deller (eller burgerbøffer) og steg disse i lidt god olie på en middelvarm stegepande indtil dellerne er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Dellerne er fryseegnede.