
Gulerodssuppe, ja tak! Det lyder måske sådan lidt… ikke så vildt spændende med gulerodssuppe, men her byder jeg på en virkelig smagfuld gulerodssuppe med røde linser og kokosmælk, som virkelig vil glæde dine smagsløg.
Nem, billig og toppopulær aftensmad
Hjemme hos os er der rimeligt bred enighed (3 ud af 4 stemmer, og vi lever jo i et demokrati), når det handler om suppe: Det er altid en god idé, og jeg prøver ofte og gerne nye idéer af, naturligvis med… varierende succes.
Denne suppe blev med det samme dømt til en succes. Det er nem, billig, sund og varmende mad på en kold vinterdag. Lækker smag og med en smule kant på én og samme tid. Toppet med alle mulige gode sager. Nydt med brød til. Man kan nærmest allerede nu forestille sig varmen og glæden i kroppe, ik?
Suppe, suppe og mere suppe
I den mørke efterårs- og vintertid er der intet mere sjælevarmende mad end suppe, og du kan HER se mine bud på en masse forskellige supper, der nærer, varmer og glæder i den kolde, mørke tid.
- 500 g gulerødder (uskrællet vægt)
- 1 bagekartoffel
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 80 g røde linser
- 1 dåse kokosmælk
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 5 g revet ingefær (skrællet og revet vægt) ELLER 1 tsk stødt ingefær
- 1½ tsk gul karry
- 1 tsk stødt gurkemeje
- Evt. ¼ tsk tørrede chiliflager
- ¼ tsk sort groft peber
- 8 dl vand
- 1½ tsk groft salt - tilsættes EFTER kogning!
- Græskarkerner
- Strimlet gulerod
- Frisk koriander eller frisk rosmarin
- Evt. vegetariske/veganske kødboller
- Godt fuldkornsbrød
- Gulerødder, bagekartoffel og løg ordnes og skæres i relativt små stykker.
- Alle ingredienser undtagen salt kommes i en gryde og koger med låg på gryden og omrøring ind i mellem til både gulerødder, kartoffel og linser er møre, det tager ca. 30 minutter.
- Tilsæt herefter saltet i (grunden til at vente med saltet er, at især kartoffel bedst koger ud i usaltet vand).
- Blend suppen med stavblender til ønsket konsistens.
- Smag til og juster evt med lidt mere vand, hvis suppen ønskes lidt mere lind.
- Server med godt fuldkornsbrød.