TikTok-pasta version 2.0
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 1 rødløg
  • 2 medium squash
  • 500 g cherry(blomme)tomater
  • 400 g hummus, gerne med soltørret tomat
  • 1 tsk havsalt
  • ¼ tsk sort groft sort peber
  • En smule olivenolie til smøring af fad
  • 300 g pasta ~ enten linsepasta eller fuldkornspasta (fx penne eller små conchiglie)
  • Grønt drys, fx persille eller frisk oregano
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie.
  3. Ordn grøntsagerne:
  4. ~ Løget pilles og skæres i relativt tynde strimler
  5. ~ Squashene halveres på langs, den "våde" midt fjerne på langs med en teske, og squashene skæres i medium "halvmåner"
  6. ~ Tomaterne halveres (bruges cherryblommetomater halveres de gerne på langs)
  7. Kom grøntsagerne i fadet, lad et hul i midten være til hummusen. Tomaterne lægges for sig selv, da disse skal moses let efter bagning. Squash og løg må gerne blandes sammen.
  8. Læg hummusen i midten af fadet.
  9. Bag retten 25 minutter.
  10. Imens koges pastaen til ønsket konsistens.
  11. Efter kogning afdryppes pastaen.
  12. Når grøntsagerne er færdige, moses tomaterne let, pastaen kommes i fadet og det hele vendes grundigt sammen. Tomaterne vil blødgøre hummusen og gøre den cremet.
  13. Skal retten være lidt mere cremet, tilsættes lidt vand og der blandes grundigt.
  14. Nyd med grønt drys på toppen samt gerne med godt brød til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/tiktok-pasta-version-2-0/