Til nogle meget søde gæster lavede jeg denne sommerblomkålssalat med druer, og hold da op et hit salaten var! Skøn i al sin enkelthed og fuld af knas fra blomkål, let bitterhed fra bladselleri, styrke fra forårsløg, kryddernoter fra rucola samt saft og sødme fra druer; Denne salat er bare et virkelig dejligt tilbehør til sommerens grillmad.
Og nej, der hører ingen dressing til denne salat, den har nemlig både saft og kraft helt i sig selv.
Nyd salaten drysset med rigelige mængder parmesan og ristede pinjekerner samt med brød til, fx et madbrød med havregryn og hørfrø eller grove bønnefladbrød. Uh, det er bare sommerlækkert, er det.
- 300 g rå blomkål
- 2 stilke bladselleri
- 2 forårsløg
- 250 g røde eller blå/sorte vindruer
- 50 g rucola
- En håndfuld frisk mynte
- Ristede pinjekerner
- (Masser af) parmesanflager
- Pinjekernerne ristes gyldne på en tør pande ved lidt over middel varme.
- Blomkål skæres i små buketter og derefter i relativt tynde skiver.
- Bladselleri skærs i stykker af ønsket tykkelse.
- Forårsløg skæres i stykker af ønsket tykkelse.
- Druerne halveres.
- Rucola skæres eventuelt og i så fald groft.
- Mynte skæres i stykker af ønsket størrelse.
- Parmesan høvles, fx. med kartoffelskræller eller tyndskræller) til flager af ønsket størrelse.
- Kort inden servering vendes alle salatens elementer sammen, dog drysses pinjekernerne på salaten (vendes ikke i, da de bedst beholder fastheden på salaten og ikke i salaten).