Saftige stykker af rødbede. Knas og tekstur fra quinoa. Aromatisk smag af hvidløg. Valnøddernes syrlige fedme og crunch. Og frisk, sprød grøn spinat.
Salaten her virker måske enkel, men det enkle skal man ikke underkende. Der kan ligge
store smagsoplevelser i de enkle retter, og det er da rart, at mad ikke altid skal være avanceret for at være fantastisk, ik?

Er du vild med rødbede ligesom mig, så skulle du prøve denne salat. Og du skulle næsten også tage et kig på de mange andre gode sager med rødbede, jeg har her på bloggen: Skriv “rødbede” i bloggens søgefelt og du vil få en masse dejlige rødbedeopskrifter frem.

 

Rødbeder med quinoa, spinat & hvidløg
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 550 g rødbede (uskrællet vægt)
  • ½ dl ukogt quinoa + 1 dl vand + ¼ tsk havsalt
  • 1 fed hvidløg, knust eller meget finthakket
  • 1 tsk knust havsalt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 håndfulde frisk spinat
  • Valnødder, grofthakket
  • Tilbehør: Godt brød
  • Evt. fyld: Kogt perlebyg
  • Evt. tilbehør: Fraiche til drypning eller feta i “smulder”
Fremgangsmåde
  1. Rødbederne vaskes og koges med skræl i usaltet vand ved middel varme. Små rødbeder koges ca. 30 minutter, store rødbeder koges ca. 45-60 minutter. Rødbederne er færdige, når de føles møre, når en stegenål el. lign stikkes i. Når rødbederne er færdigkogt, skylles de med koldt vand, enderne skæres af, og skrællen smuttes af med hænderne (jeg har køkkenhandsker på til dette). Skær rødbederne i stykker af ønsket størrelse, og lad disse afkøle helt, inden salaten samles.
  2. Mens rødbederne koges, koges også quinoaen - HUSK at skylle quinoaen inden kogning! - (den skal koge 15 minutter og trække 5 minutter). Når quinoaen er færdigkogt, køles den helt af.
  3. Når rødbedestykkerne er helt afkølet, blandes de grundigt med hvidløg, salt, peber og olivenolie.
  4. Anret eller bland salatens elementer og server salaten ~ evt. sammen med kogt perlebyg ~ og server med fraiche eller letsmuldret feta ved siden af.
Rigtig god fornøjelse.