Kanelkage er altid et bradepandekagehit. Kanelkage med kaffefrosting er lige det der level up. Og jeg beklager; Afhængighed og “bare liiige ét stykke mere” følger med denne kage.
Så er du advaret.
Og PSST: Er du lige så glad for kage? Så tryk HER og lad mundvandet løbe.
Kanelkage med kaffefrosting
Vær opmærksom på, at jeg bruger alm. te- og spiseskeer, når jeg bager og laver mad, ikke måleskeer.
Mængde: 16 stykker kage
Ingredienser
Kage
- 170 g hvedemel
- 30 g hvid hvede mel (dette er et helt lyst fuldkornsmel)
- 155 g sukker
- 1 stor spsk kanel
- 1 stor tsk natron
- 3 dl kærnemælk
- 40 g smør
Kaffefrosting
- 150 g flormelis
- 1½ tsk vaniljesukker
- 3 spsk stærk kaffe
- 35 g smør
Fremgangsmåde
Kagen
- Tænd ovnen på 200 garder almindelig ovnvarme (ikke varmluft).
- Beklæd en bageform ser. 20x20 cm med et stykke bagepapir.
- De tørre ingredienser blandes - brug gerne et piskeris, hvilket afhjælper klumper i melet og dermed i den færdige kage.
- Smelt smørret.
- Kom kærnemælk og smør i skålen til de tørre ingredienser og bland dejen grundigt.
- Kom dejen i den bagepapirsbeklædte form og bag kagen ca. 20(-22) minutter, til der ikke er kage på testnålen og overfladen er fint gylden.
- Når kagen er helt kold, kommes frostingen på:
Kaffefrostingen
- Lav kaffe.
- Smelt smørret.
- Alle ingredienser til frostingen blandes godt sammen til en blank, let tyk glasur.
- Fordel kaffefrostingen på kagen.
Rigtig god fornøjelse.