Kanelkage

Kanelkage er altid et bradepandekagehit. Kanelkage med kaffefrosting er lige det der level up. Og jeg beklager; Afhængighed og “bare liiige ét stykke mere” følger med denne kage.

Så er du advaret.

Og PSST: Er du lige så glad for kage? Så tryk HER og lad mundvandet løbe.

 

Kanelkage med kaffefrosting
 
Vær opmærksom på, at jeg bruger alm. te- og spiseskeer, når jeg bager og laver mad, ikke måleskeer.
Mængde: 16 stykker kage
Ingredienser
Kage
  • 170 g hvedemel
  • 30 g hvid hvede mel (dette er et helt lyst fuldkornsmel)
  • 155 g sukker
  • 1 stor spsk kanel
  • 1 stor tsk natron
  • 3 dl kærnemælk
  • 40 g smør

Kaffefrosting
  • 150 g flormelis
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • 3 spsk stærk kaffe
  • 35 g smør
Fremgangsmåde
Kagen
  1. Tænd ovnen på 200 garder almindelig ovnvarme (ikke varmluft).
  2. Beklæd en bageform ser. 20x20 cm med et stykke bagepapir.
  3. De tørre ingredienser blandes - brug gerne et piskeris, hvilket afhjælper klumper i melet og dermed i den færdige kage.
  4. Smelt smørret.
  5. Kom kærnemælk og smør i skålen til de tørre ingredienser og bland dejen grundigt.
  6. Kom dejen i den bagepapirsbeklædte form og bag kagen ca. 20(-22) minutter, til der ikke er kage på testnålen og overfladen er fint gylden.
  7. Når kagen er helt kold, kommes frostingen på:
Kaffefrostingen
  1. Lav kaffe.
  2. Smelt smørret.
  3. Alle ingredienser til frostingen blandes godt sammen til en blank, let tyk glasur.
  4. Fordel kaffefrostingen på kagen.
Rigtig god fornøjelse.

 

Kanelkage