Quinoasalat med vandmelon og edamamebønner

Quinoasalat med vandmelon ~ det sælger nærmest sig selv, ik. Saftig, sprød, smagfuld og sommerlig salat.

Jeg sagde det jo; Salaten sælger sig selv.

Quinoa + vandmelon = rigtig gode venner

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes bare quinoa og vandmelon passer så godt sammen i sommerlige salater. Måske er det letheden ved dem begge, der gør dem til et godt match?

Min quinoasalat med vandmelon hører absolut til i gruppen af sommerlige salater. Dem som er lette og indeholder sommerlige ingredienser og smage som fx vandmelon, frisk agurk, lime og mynte. Salaten er fuld af lette smage, sprøde teksturer og protein i form af edamamebønner, og den er hurtigt blevet et sommerhit herhjemme.

Man lærer så længe man… kokkererer

Da jeg lavede salaten første gang, lavede jeg den med rå rødløg. Og så tog jeg billeder af salaten. Og da jeg så efterfølgende spiste salaten, manglede den ligesom noget. Jeg udskiftede de rå rødløg med syltede rødløg og vupti havde salaten fået det løft, den manglede.

(Så derfor er der rå rødløg i salaten på billederne, og ikke syltede rødløg, som opskriften angiver. På et tidspunkt får jeg nok taget nye billeder. Indtil da må vi leve med disse, og mon ikke det også går…)

Man kan sagtens lave salaten med rå rødløg, i så fald kan jeg anbefale at bruge rød balsamico som dressing, det smager rigtig godt.

Men nu skal vi vel også bare i gang med at få lavet noget lækker quinoasalat med vandmelon, ik.

Nåja, i øvrigt…

… hvis du er glad for salat med vandmelon, så tag lige et kig på min fuldkornsrissalat med vandmelon og edamamebønner eller min Skt. Hans-salat.

 

Quinoasalat med vandmelon
 
Mængde: 4 personer som hovedret
Ingredienser
  • 125 g rå hvid quinoa + 5 dl vand + ½ tsk salt
  • 450 g vandmelon (=den mængde der skal bruges i salaten)
  • 1 agurk
  • 150 g optøede edamamebønner
  • Skal af 2 lime
  • 75 g syltede rødløg
  • Rucola i ønsket mængde
  • ½ spsk agavesirup
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
Tilbehør
  • Mandler, skåret på langs i grove stykker
  • Masser af frisk mynte
  • Evt. rød balsamico.
Fremgangsmåde
  1. Kog quinoaen i 15 minutter. Afdryp og afkøl den kogte quinoa.
  2. Vandmelon og agurk skæres i mundrette stykker.
  3. Bland den kogte quinoa, vandmelonstykker, agavesirup og olivenolie grundigt sammen.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser og vend salaten sammen.
  5. Server salaten kold og drysset med groftskårne mandler samt masser af frisk mynte. Evt. kan man servere rød balsamico som tilbehør til salaten.
Rigtig god fornøjelse.

 

Quinoasalat med vandmelon og edamamebønner