Kikærtescramble

Jeg har somme tider savnet lidt at kunne lave en gang scrambled æg med grønsager, fordi det er så nemt og hurtigt at lave og lækkert at spise. Men her kommer så løsningen: Kikærtescramble. Kikærtemel, vand og grønsager ~ og så er der scrambled med grønsager, men uden æg.

Hvilke grøntsager kan man bruge i kikærtescramble?

Man kan bruge lige de grøntsager, man har lyst til. Min yndlingsversion er dog den angivet i opskriften, da jeg er ret vild med kombien af løg og tomater. Prøv også at lave en kikærtescramble med løg, peberfrugt, brune champignon og blomkål (se mængder i opskriftens “I øvrigt”-felt), det smager også skønt.

Prøv dig frem, det er så nemt at lave noget lækkert når man bruger alle mulige gode grøntsager.

Hvornår spiser man kikærtescramble?

Retten kan nydes både morgen, middag og aften, og gør sig godt både varm og  kold. Det er også en rigtig fin madpakkeidé, og kikærtescramble smager også skønt på (ristet) rugbrød.

Psst.

Er du interesseret i andre retter hvori der indgår kikærtemel (nu hvor du alligevel har købt melet)? Så se min kikærteomelet, kikærtevafler med kål eller min kikærtefrittata.

 

Kikærte-scramble
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
Scramble
  • ½ dl kikærtemel*
  • ½ dl koldt vand
  • ½ tsk knust havsalt
Fyld
  • ½ løg
  • 5-6 cherrytomater
  • Masser af purløg
Fremgangsmåde
  1. Pisk med et lille piskeris (eller en gaffel) kikærtemel, vand og salt grundigt sammen i en lille skål og lad blandingen hvile, mens grønsagerne tillaves.
  2. Løgene pilles og skæres i halvtynde både.
  3. Tomaterne halveres.
  4. Steg på en lille pande ved medium varme løgene i en smule neutral olie til de er let møre.
  5. Tilsæt de halverede tomater og steg til de er let bløde.
  6. Løg og tomater flyttes over i en lille skål el. lign..
  7. Kom kikærtemel-blandingen på den mediumvarme pande og rør/hak i det, som hvis man lavede scrambled æg. Jeg bruger selv to spiseskeer til dels at rode rundt og dels at hakke massen i mindre stykker.
  8. Tilsæt en smule vand, hvis scramblen virker for tør.
  9. Når blandingen har sat sig og ligner scrambled æg (sådan lidt klumpet konsistens), tilsættes de stegte løg og tomater, og retten varmes kort igennem.
  10. Server kikærtescramblen drysset med masser af purløg.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Kikærtemel kan somme tider købes i velassorterede supermarkeder, og ellers findes det hos tyrkiske/arabiske købmænd. Kikærtemel går også under navnet "Gram flour"


Prøv også denne variant:
100 g brune champignon
1/2 løg
1/2 rød peber
Lidt rå blomkål i små buketter