Kikærteomelet

What to do, når man ikke har lyst til at spise æg ~ hvad gør man så med de traditionelle æggebaserede retter som for eksempel omelet og scrambled æg? Easy peasy:

Kikærtemel!

Kikærtemel fås især hos etniske købmænd samt i meget velassorterede supermarkeder. Kikærtemel går også under betegnelsen “gram flour”.

Jeg har lavet en opskrift på kikærte-scramble, og her er så en opskrift på kikærteomelet.

“Hvad kan man ellers bruge det der kikærtemel til?”

Kikærtemel er ret anvendeligt, og jeg har også en opskrift på mungbønneret med asiatisk twist, på kikærte-tærte og på ovnbagt linsefad, hvor kikærtemel spiller en væsentlig rolle.

Nem mad der smager og nærer

Det er virkelig nemt at lave kikærteomelet, og fyldet kan være hvad som helst, man har lyst til. Her har jeg brugt, hvad jeg havde i køleskabet:

Brune champignon 

Spidskål

Rødløg

Squash

stegt i en smule sesamolie med lidt soya, chili og havsalt

Og til sidst ~ efter stegning ~ tilsatte jeg rucola sammen med fyldet i omeletten og dryssede med sesamfrø.

Perfekt med til alle dagens hovedmåltider…

… også i madpakken, og kikærteomeletter smager dejligt både varme, lune og kolde.

 

Kikærteomelet
 
Mængde: 1 person/1 kikærteomelet
Det skal du bruge
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl vand
  • ½ tsk knust havsalt
  • Gerne ¼ squash, groftrevet (men kan udelades)
  • Fyld efter ønske, både kold og stegt/varm fyld er lækkert
Sådan gør du
  1. Ingredienserne røres grundigt sammen med et piskeris, så dejen er klumpfri.
  2. Dejen hviler 5 minutters tid.
  3. Mens dejen hviler tillaves fyldet.
  4. Opvarm en pande* til middelhøj varme, fordel en smule neutral olie ud på hele panden, og hæld dejen på panden.
  5. Lad kikærtepandekagen stege, til den er let gylden på den ene side, herefter er den færdig.
  6. Nyd kikærtepandekagen varm, lun eller kold med ønsket fyld.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*For en lidt tyk pandekage bruges en pande str. ca. Ø18
For en større og tyndere pandekage bruges en pande str. ca. Ø23

 

Kikærteomelet

 

Kikærteomelet