Det er ikke mange Skt. Hans aftener de sidste mange år, hvor denne salat ikke har stået på middagsbordet, den er faktisk en ret fast tradition, når vi fejrer Skt. Hans, næææsten på højde med bålet (for mig i hvert fald).
Egentlig er det i teorien en lidt mærkelig salat, når man ser på ingredienslisten, men det skal man ikke lade sig afskrække af, for i praksis er salaten noget af lækreste og sommerlige med en masse forskellige smagsnuancer og teksturer, så dejligt saftig og sprød. Prøv den, du vil ikke fortryde det!
Jeg har ikke angivet mængder i denne opskrift, da man bare bruger det, man har lyst til.
Og et lille tip: Forbered alle ingredienser i forvejen, så kan salaten anrettes på få minutter inden servering.
- Vandmelon
- Frisk spinat
- Rødløg
- Friske blåbær
- Feta (jeg bruger altid Puck feta, den i blok, da den er både perfekt cremet og dejligt salt)
- Pinjekerner
- Masser af bredbladet persille (eller frisk oregano)
- Rød balsamicoeddike
- Havsalt
- Groft, sort peber
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Skær rødløget i helt tynde strimler/halvmåner.
- Skær vandmelonen i mundrette stykker (ikke for små).
- Skær eller bræk fetaen i stykker af ønsket størrelse (kan også smuldres).
- Anret* alle ingredienserne i et fad**, gem de ristede pinjekerner samt nogle af blåbærrene og lidt af persillen til toppen.
- Dryp rundhåndet med rød balsamico og drys med havsalt og groft peber.
- Top med pinjekerner samt resten af blåbærrene og persillen.
- Server*** og stil gerne balsamicoen på bordet, så man selv kan komme mere eddike på, hvis man ønsker det.
**Fad: Da salaten gør sig bedst udseendemæssigt ved at blive anrettet og ikke blandet, er et fad at foretrække, da man nemmere kan lægge ingredierserne i førnævnte "lag"
***Server: Salaten skal laves umiddelbart før servering, da vandet i vandmelon får spinaten til at klaske sammen og fetaen til at blive lidt våd, hvis den står længe. TIP: Forbered alle ingredienser i forvejen, så kan salaten anrettes på få minutter inden servering.