Sommertid er istid, og jeg har ofte lavet en nem yoghurt-is med bær og lakrids, som jeg af en eller anden grund ikke har delt før nu. Men bedre sent end aldrig, ik?
“Kun 3 ingredienser??”
Jep, kun tre ingredienser. Blend. Nyd. Bliv afkølet på den lækre måde i sommervarmen. What’s not to like.
Og skulle man ikke være til lakrids i sin is, så kan man faktisk bare undlade lakridspulvere. Smart, hva’?
Psst!
Find flere lækre sager at nyde i sommervarmen lige HER.
Nem yoghurt-is med lakrids
Mængde: 1 person
Ingredienser
- 75 g vaniljeyoghurt (plante eller ko)
- 225 g frossen bærblanding
- 1½ tsk rålakridspulver
Fremgangsmåde
- Kom ingredisenserne i en foodprocessor eller blender og kør til det er blevet til en is-lignende konsistens. Tricket er, at køre isen længe nok, til at bærrene er væk og isen cremet, men ikke så længe, at isen virker smeltende. Vurder dette undervejs ved at mærke på isen med en ske (altså når maskinen er slukket!). TILSÆT ikke væske undervejs, selvom man i starten måske kan få trang til at gøre dette - da bærrene ved blendning afgiver væske, og tilsætter man væske selv, ender man i værste fald med en smoothie og ikke en is.
- Nyd isen med det samme.
- Isen kan også fryses. I så fald skal den lige have lov til at stå lidt i stuetemperatur, når den tages ud af fryseren, inden den er rigtig god at spise.
Rigtig god fornøjelse.