Aka. Århus-karry som vi også kalder denne ret herhjemme. Retten opstod nemlig på vores sommerferie i Århus, hvor jeg fik en lignende og virkelig lækker ret på Århus Street Food. Det er klart, at denne ret måtte genskabes i eget køkken (eller rettere i vores Airbnb-lejligheds køkken), og den har hængt ved siden.
Jeg laver ikke ret ofte mad med tofu, men en gang i mellem finder tofuen vej til mit køkken, her som proteindelen i en smagfuld, pæn (vigtigt, ik!) og nem thai-inspireret ret.
Psst: Hvis du en dag ikke har overskud eller tid at ordne og skære grøntsager, kan denne ret i en snæver vending også laves med grøntsager fra frost i samme mængde som angivet i opskriften (meeen frosne er selvfølgelig aldrig det samme som friske, vel).
- 500 g grøntsager (fx. spids-/hvidkål, squash, rød peberfrugt og broccoli/blomkål ~ men anything goes)
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 25 g frisk ingefær
- 300-400 g tofu
- 40 g rød karrypasta
- 2 dåser kokosmælk
- 1 dåse hakket tomat
- 3 spsk soyasauce
- Saft fra ½ lime
- 1½ tsk paprika
- 1¾ tsk salt
- ¼ tsk sort groft peber
- Fuldkornsris eller fuldkornsnudler
- Cashewnødder
- Gerne frisk koriander
- Sæt risene til kogning.
- Skær grøntsager, tofu og løg i grove dog mundrette stykker, knus/finthak hvidløgsfeddene og finthak/riv ingefæren fint.
- Steg løg i en smule neutral olie til de lige akkurat er møre.
- Tilsæt rettens øvrige ingredienser og varm retten igennem, til grøntsagerne er akkurat møre.
- Smag til.
- Server sammen med ris/nudler, cashewnødder og evt. frisk koriander.