Denne mascarponecreme med skyr er en lidt sundere version af traditionelle mascarponecremer, der traditionelt laves med fløde. Jeg bruger i stedet en smule vaniljeskyr i min mascarponecreme, men det smages ikke. Skyren bruges for at blødgøre mascarponen en smule.
Jeg bruger gerne enten citron- eller limeskal i min mascarponecreme, men ønsker man blot en vaniljecreme, udelades citrusskal, og cremen smages til med vanilje(sukker).
Og så er cremen lige til at smøre på kage.
Lækkert OG nemt.
Tip: Brug mascarponecremen på fx gulerodskage, cupcakes, kanelkage eller squashkage.
Mascarponecreme med skyr
Mængde: denne mængde passer til an kage str. 20x20 cm
Ingredienser
- 250 g mascarpone
- 75 g vaniljeskyr
- 50 g flormelis
- 1½ tsk vaniljesukker
- ½ spsk finrevet skal af citron eller lime
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne røres grundigt sammen.
- Fordel mascarponecremen på kagen.
- Cremen kan sagtens laves på forhånd og opbevares i køleskab indtil brug.
- Kage der er påsmurt mascarponecreme opbevares i køleskab.