Mascarponecreme med skyr

Mascrponecreme er SÅ lækkert på kage som alternativ til fx glas eller smørcreme – ikke at der noget galt med hverken glasur eller smørcreme, begge dele smager skønt til hver deres formål – men det er altid lækkert med variation og valgmuligheder. Her får du forskellige mascarponecreme med variationer, så du har lidt at vælge mellem alt efter ønske, smag, lyst og kagetype.

Mascarponecreme med vanilje og citrusskal

Denne mascarponecreme med skyr er en smule anderledes end traditionelle mascarponecremer, der laves med fløde. Jeg bruger i stedet en smule vaniljeskyr i min mascarponecreme, men det smages ikke. Skyren bruges for at blødgøre mascarponen i denne creme en smule.

Jeg bruger gerne enten citron- eller limeskal i min mascarponecreme, men ønsker man blot en vaniljecreme, udelades citrusskal, og cremen smages til med vanilje(sukker).

Brug mascarponecremen her på fx gulerodskage, cupcakes, kanelkage eller squashkage.

 

Mascarponecreme med vanilje og citrusskal
 
Mængde: Denne mængde passer til en kage str. 20x20 cm
Det skal du bruge
  • 250 g mascarpone
  • 50 g vaniljeskyr
  • 50 g flormelis
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • ½ spsk finrevet skal af citron eller lime
Sådan gør du
  1. Alle ingredienserne røres grundigt sammen.
  2. Fordel mascarponecremen på kagen.
  3. Cremen kan sagtens laves på forhånd og opbevares i køleskab indtil brug.
  4. Smør kun creme på den mængde kage, der skal bruges, da kagen med cremen på jo ellers også skal opbevares i køleskab.

 

Mascarponecreme med skyr

 

Mascarponecreme med kaffe

Denne mascarponecreme med kaffe smager helt fantastisk, lidt i retning af tiramisu. Brug den på fx kager med nødder.

Mascarponecreme med variationer
 
Mængde: Cremen passer til en kage på 20x20 cm
Det skal du bruge
  • 250 g mascarpone
  • 2 tsk fintmalet instant kaffepulver (her er Nescafé Crema Gold helt perfekt)
  • 2 spsk brun farin
Sådan gør du
  1. Alle ingredienserne røres grundigt sammen.
  2. Lad gerne cremen stå lidt så farinen får mulighed for helt at opløses.
  3. Rør cremen igennem, inden den smøres på kage.
  4. Smør kun creme på den mængde kage, der skal bruges, da kagen med cremen på jo ellers også skal opbevares i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.

 

Mascarponecreme med