Bagt græskar

Bagt græskar er utroligt nemt, utroligt lækkert og utroligt pænt. Derudover er det også i sæsonen en billig, sund og alsidig råvare, der kan bruges til rigtig, rigtig meget, både i det salte og i det søde køkken. Fx kan græskar bruges i suppe, grød, risotto, salat, kage, brød og som tilbehør. For blot at nævne nogle af mulighederne.

Denne opskrift på bagt græskar tager prisen for “nemmeste ret med græskar”, og når græskarret er bagt, kan det bruges til en masse forskellige ting, fx som de er som tilbehør, på rugbrød, på loaded humus og så videre.

 

Bagt græskar
 
Mængde: Ca. 2-4 personer afhængigt af græskarrets størrelse
Ingredienser
  • 1 hokkaido
  • En smule olivenolie
  • Havsalt
  • Groft sort peber eller hvidløgspeber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Græskarret vaskes og evt. grimme områder på skrællen skæres af. Lad endelig skrællen sidde på, den karamelliserer lidt under bagning og er superlækker.
  4. Halver græskarret og skrab kerner og tråde ud.
  5. Skær tykke "både" af græskarret og læg dem på den bagepapirsbeklædte bageplade.
  6. Pensl/spray græskarbådene med lidt olivenolie samt drys med havsalt og (hvidløgs)peber.
  7. Bag græskarbådene ca. ½ time til bådene er møre og har fået flot farve på især skrællen. Giv evt. kortvarigt grill i ovnen til sidst.
Rigtig god fornøjelse.