Græskarsuppe

Græskarsuppe ~ endnu en opskrift med min nye ven græskar i hovedrollen. Og med mine gamle venner, de røde linser, i en vigtig birolle. Min græskarsuppe er enkel, men smagfuld, og så indeholder den proteiner fra de røde linser, hvilket også er med til at give fylde til suppen, både tekstur- og næringsmæssigt.

“Er det ikke bare endnu en græskarsuppe i det store hav af græskarsuppeopskrifter?” spørger du måske 

Måske. Men det er min græskarsuppe, og jeg er meget glad for den (det må man godt selv være!). Og så er de der nævnte linser i, hvilket adskiller den fra en del af de andre græskarsupper derude. Og så er den krydret, men ikke meget stærk, for jeg er virkelig ikke ret god til mad, der er stærkt.

Psst.

Er du lige så glad for fyldige supper som mig, skulle du lige tage et kig på fx min bønnesuppe med rødder, kål & sennep eller min gulerodssuppe med linser & kokosmælk.

 

Græskarsuppe med røde linser
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 650 g hokkaidogræskar (skrællet og ordnet vægt!) ~ svarer ca. til et medium hokkaido
  • 250 g kartoffel (skrællet vægt!)
  • 1 stort løg
  • 2-3 gode fed hvidløg
  • 25 g frisk ingefær (skrællet vægt!)
  • 70 g røde linser
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • Saft af 1 lime
  • 1 dåse kokosmælk
  • ¼ tsk chiliflager eller 15-20 g rød karrypasta
  • 1½ tsk salt
  • ¼ tsk groft sort peber
  • Ca. 7-8 dl vand
Tilbehør og topping:
  • Godt fuldkornsbrød
  • Brune ris eller fulkornspasta(skruer)
  • Frisk krydderurt, fx koriander eller timian
  • Yoghurt naturel eller fraiche
  • Evt. bønner, grønne linser eller mungbønner
  • Evt. lidt chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Græskar og kartoffel skrælles og skæres i mindre stykker.
  2. Ingefær skrælles og skæres fint.
  3. Hvidløg presses eller skæres fint.
  4. Kom alle ingredienser undtagen salt i en gryde og kog suppen med låg på gryden i 30 minutter. Omrør ind i mellem, så linserne ikke sætter sig i grydens bund.
  5. Efter den halve time tilsættes salt som opløses i suppen.
  6. Blend suppen med en stavblender til den er så glat som muligt.
  7. Juster evt. konsistensen med lidt vand og smag suppen til.
  8. Serveres med ønsket topping samt godt fuldkornsbrød til. Faktisk smager det også godt med fuldkornspastaskruer i suppen.
Rigtig god fornøjelse.

 

Græskarsuppe

 

Græskarsuppe