Det her er simpelthen verdens nemmeste måde at sylte på. Det kræver ingen opkogning, eller særlige ingredienser, og man kan bruge de krydderier og krydderurter, man har lyst til og lige ligger inde med. Syltede rødløg er en klassiker, og disse peberfrugter har også næsten permanent ophold i mit køleskab. De smager dejligt til en masse ting, og jeg kan især anbefale dem i selskab med ajvar, som er en serbisk peberfrugtrelish.

Supernemt, superlækkert og dejligt surt 😉

Se i øvrigt også min opskrift på syltede rødløg.

 

Syltet peberfrugt
 
Ingredienser
  • 1 dl æblecidereddike
  • ½ tsk havsalt
  • Evt. 1-2 tsk sukker
  • Derudover ønsket smagstilsætning, fx hele peberkorn, hele nelliker, hel kanel, sennepsfrø, korianderfrø, vanille, frisk ingefær, dildskærme, friske krydderurter og så videre ~ kun fantasien sætter grænser
  • Snackpebre
Fremgangsmåde
  1. Eddike, evt. sukker samt salt røres sammen, til salt og evt. sukker er opløst.*
  2. Snackpebrene skæres i stykker af ønsket størrelse og stykkerne kommes i en beholder, der kan lukkes med låg.
  3. Kom eddikelagen over peberfrugtstykkerne i beholderen.
  4. Tilsæt evt. ønskede smagsgivere.
  5. Luk låget og sæt beholderen i køleskabet.
  6. De syltede snackpebre kan opbevares rigtig længe i tætsluttende beholder i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Den angivne mængde af lagen er en grundmængde. Den kan naturligvis blot justeres ~ i samme forhold ~ til den mængde snackpebre, man ønsker at sylte samt beholderens størrelse.