Når rabarber er i sæson, er det bare med at få dem brugt, for rabarber er noget af det skønneste og mest sommerlige, jeg kan komme i tanke om. Jeg bruger gerne rabarber i kager og som kompot/marmelade. Her er en tærte, der er supernem at lave, som ikke kræver mange ingredienser, og som smager rigtig dejligt.

Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type, friske eller frosne. I så fald skal man ikke bruge vanillesukker på bærrene, men blot anvende dem, som de er. se i opskriftens “I øvrigt”-felt hvor jeg giver forslag til forskelligt fyld til denne nemme tærte.

Denne rabarbertærte bliver gerne lidt sprød/makronagtig på overfladen og i kanten. Vil du hellere have en blød æblekage, så prøv denne.

Vild med rabarbertærte? Se også min rabarbertærte med bagte rabarber og crumble. Og min rabarbertærte med mandelbund og marcipanlåg.

Se også den lækre opskrift på råmarinerede rabarber og jordbær, der er her på bloggen.

 

Nem rabarberkage
 
Mængde: En rund tærteform Ø25 cm/10-12 stykker tærte
Ingredienser
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • ¼ dl mælk
  • 100 g mel ~ enten udelukkende hvedemel eller halvt hvede- og halvt mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
  • Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Bruges mandelmel som en del af melmængden, finthakkes mandler (nemmest i en minihakker) eller man kan bruge færdigkøbt mandelmel.
  3. I en skål piskes æg og sukker grundigt med håndmixer, indtil massen er lys og cremet.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend roligt blandingen sammen.
  5. Rabarber og vanillesukker blandes grundigt i en skål.
  6. Smør en tærteform (Ø25) med lidt smør og hæld dejen heri.
  7. Fordel rabarberstykkerne på dejen, tryk ikke rabarberstykkerne ned i dejen, lad dem blot lægge sig på dejen.
  8. Kagen bager ca. 35 min. til rabarberne møre, og kagen er færdigbagt (kagen er færdig, når dejen øverst i midten på kagen er færdigbagt (det er det sidste, der bager færdigt). Læg evt. et stykke staniol over kagen ca. halvvejs i bagningen.
  9. Serveres lun eller kold med blødtpisket flødeskum, fraiche eller vaniljeis til. Vaniljeyoghurt er også et fint tilbehør som et sundere alternativ.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type i samme mængde, friske eller frosne, prøv fx:

1½ - 2 røde æbler i både på max ½ cm tykkelse + drys med kanelsukker og grofthakkede mandler (måske lidt kortere bagetid)

225 g friske eller frosne hindbær + evt. mandelflager - lidt længere bagetid ved frosne hindbær (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)

1½ - 2 pærer i både eller tern + drys af rørsukker

225 g frosne blåbær + evt. fintrevet skal af ½ af behandlet citron (citronen kan sagtens udelades) + mandelsplitter (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)

For en lidt højere tærte:
1 æg
170 g sukker
3/4 dl mælk
125 g mel ~ enten udelukkende hvedemel eller halvt hvede- og halvt mandelmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen