“Nem rabarberkage – med variationer”, hvad betyder det der “med variationer”?
Det betyder simpelthen, at denne kage kan bages med (stort set) de bær eller den frugt, du ønsker at bage en kage med.
Smart, ik?
Selve dejen er supernemt at røre sammen, og når den er bagt er toppen næsten lidt makron-agtig. Og så er det ellers bare at slå sig løs med fyldet. Jeg bager denne kage igen og igen og oftest bruger jeg friske rabarber eller frosne hindbær. Men prøv også at bage kagen med fx æble. Nektariner/ferskner. Frossen bærblanding (brug dog ikke jordbær, det bliver liiidt kedeligt). Pære. Blommer. Blåbær.
I opskriftens ‘I øvrigt-felt’ finder du forslag til forskelligt fyld.
Denne kage bliver sprød på toppen, fordi den bages med æg som piskes med sukker, vil du hellere have en kage uden æg, og som er blød og lækker, så prøv denne.
Vild med rabarbertærte? Se også min rabarbertærte med bagte rabarber og crumble. Og min rabarbertærte med mandelbund og marcipanlåg.
Se også den lækre opskrift på råmarinerede rabarber og jordbær, der er her på bloggen.
- 1 æg
- 185 g sukker
- ¾ dl mælk
- 125 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- 250 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
- Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smør en tærteform (Ø25) med smør.
- Rabarber i stykker på max. ca. 2x2 cm og vanillesukker blandes grundigt i en skål.
- I en anden skål piskes æg og sukker grundigt med håndmixer, indtil massen er lys, tyk og cremet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen rabarber-sukkerblandingen og vend roligt dejen sammen.
- Fordel rabarberstykkerne på dejen, tryk ikke rabarberstykkerne ned i dejen, lad dem blot lægge sig på dejen.
- Kagen bager ca. 40 min. til toppen er flot gylden og makronagtigt sprød.
- Serveres lun eller kold med fraiche, vaniljeskyr, blødtpisket flødeskum eller vaniljeis til.
1½ - 2 røde æbler i både på max ½ cm tykkelse + drys med kanelsukker og grofthakkede mandler
250 g friske eller frosne hindbær + evt. mandelflager (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)
1½ - 2 pærer i både eller tern + drys af rørsukker
225 g frosne blåbær + evt. fintrevet skal af ½ af behandlet citron (citronen kan sagtens udelades) + mandelsplitter (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)