Jeg er fan af kage, og jeg er endnu mere fan af kage, der smager fantastisk, og hvor der samtidig er tænkt over indholdet af fedt og sukker. Denne æblekage har jeg arbejdet på (det er hårdt arbejde, men det skal jo gøres), og jeg er kommet frem til et intet mindre en s.u.p.e.r-lækkert resultat. Kagen er nem at lave, kræver ikke en masse ingredienser, den er svampet og smagfuld ~ og så indeholder den et minimum af sukker og fedtstof, hvor det stadig giver mening for konsistens og smag.

I denne version har jeg kommet æbler, hasselnødder og kanelsukker på toppen, men jeg vil tro, at denne kage kan bruges som basis for nærmest enhver kage med frugt.

Og så er der faktisk lidt fuldkornsmel i, fordi jeg gerne ville have en kage, der ikke bare var luft i munden. Man skulle ikke tro det, hverken når man ser på kagens farve eller mærker dens konsistens, for den er hverken brun, grov, tør eller tung. Tværtimod så er den lækker, let, fyldig og saftig. I’m lovin’ it!

 

Æblekage
 
Mængde: 12 stykker kage
Det skal du bruge
Dej
  • 160 g hvedemel
  • 60 g hvid hvede mel (dette er et fuldkornsmel)
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 god tsk bagepulver
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2½ dl mælk
  • 70 g smeltet smør
Top
  • 2 æbler med rød skræl
  • (Rør)sukker
  • Stødt Kanel
  • Grofthakkede hasselnødder eller mandler
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovnvarme.
  2. Alle ingredienser til dejen røres grundigt sammen, så dejen er glat og klumpfri.
  3. Kom dejen i en bagepapirsbeklædt form i størrelse ca. 22 x 22 cm eller en rund tærteform ca. Ø25 cm.
  4. Skær æblerne i stykker af ønsket form, enten i både (1/2 cm tykke) til at lægge i fint, rundt mønster eller i mere tilfældige stykker (ca. 1x1 cm) til et mere rustikt udseende.
  5. Kom lidt forsigtigt æblerne oven på kagen, drys med først sukker og dernæst kanel og fordel de grofthakkede hasselnødder eller mandler over til sidst.
  6. Bag æblekagen ca. 35-38 minutter (læg evt. stykke staniol over kagen efter ½ times bagning). Kagen er færdig, når en tandstik el. lign. stikkes i kagen og kommer ud uden dej på - bruges stegetermometer er kagen færdig ved 98 grader.
  7. Serveres lun eller kold med fraiche, flødeskum eller vanilleis.
Rigtig god fornøjelse.