Jeg elsker simpelthen waldorfsalat. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde ikke har kunnet lide det. Men jeg har aldrig brudt mig synderligt om den fuldfede version lavet på creme fraiche. Til gengæld er jeg vild med min egen version, som er lavet yoghurt naturel.

En waldorfsalat er en fest i munden af sprødhed og skønne smage. Den er cremet, lidt sød, en anelse pebret og dejligt frisk. Og så er den skøn som både lækkert tilbehør, når det skal være særligt godt derhjemme samt til gæster.

 

Waldorfsalat på den lette måde
 
Mængde: Ca. 4 personer som tilbehør
Ingredienser
 • 2 dl (=200 g) yoghurt naturel (ko eller plante)
 • 1 tsk knust havsalt
 • Lidt friskkværnet peber
 • 3 tsk sukker eller tilsvarende anden type sødning (både flydende og fast er fint)
 • 1 rødt æble + lidt citron
 • 3 stængler bladselleri
 • 25 blå stenfri druer
 • 40 g valnøddekerner
Fremgangsmåde
 1. Bland yoghurt, salt, peber og sukker, smag til, og lad blandingen trække, mens fyldet laves til.
 2. Æblet skæres i stykker af ønsket størrelse og dryppes med lidt citronsaft.
 3. Bladselleri ordnes og skæres i stykker af ønsket størrelse, druerne halveres, valnødderne hakkes groft.
 4. Alle ingredienser blandes sammen i en skål.
 5. Sæt waldorfsalaten på køl indtil servering.
Rigtig god fornøjelse.