Jeg kalder det honningristet müsli, men det her er i virkeligheden faktisk en granola. “Hvad er forskellen på müsli og granola?” tænker du måske, og det kan jeg godt svare på: Müsli er ikke-tilberedte råvarer, fx havregryn og nødder Granola er den tilberedte version af müsli, dvs. den er fx bagt i ovn eller stegt på en stegepande.
Hvorfor jeg kalder den en müsli, når den er tilberedt?
Godt spørgsmål. Og det kan jeg faktisk ikke rigtigt svare på. Jeg synes lissom bare, det passer bedst til denne lille, lækre sag at være en müsli. Så må granolapolitiet komme efter mig.

Hvad en honningristet müsli også kan bruges til
Uanset hvad er den her honningristede müsli (😉) en nem, sprød og sød lille sag, helt perfekt at drysse på fx skyr, smoothiebowls eller dessert. Jeg er fx ret vild med at bruge den på citronfromage. Jeg kan også byde på en skøn banangranola – der også kan laves i kakaoversion – eller en hyggelig græskargranola, disse versioner er begge bagt i ovn. Og de smager også skønt og sprødt og sødt.

- 1½ dl mandler
- ½ dl sesamfrø
- ½ dl solsikkekerner
- 120 g finvalsede havregryn
- 2 spsk honning
- Mandlerne hakkes groft.
- Opvarm en pande til mediumhøj varme (hos mig er det trin 7 ud af 9).
- Kom de hakkede mandler samt sesamfrø og solsikkekerner på panden og steg med jævnlig omrøring til sesamfrøene har fået lidt farve, og blandingen lige akkurat begynder at dampe lidt.
- Tilsæt havregryn samt honning og bland det hele grundigt sammen.
- Steg müslien med meget jævnlig omrøring til den er fint gylden.
- Læg et stykke bagepapir på en bagerist og fordel den færdige müsli herpå. Vend ind i mellem gerne lidt rundt, på denne måde køler müslien hurtigere af.
- Når müslien er helt afkølet, kommes den i lukket beholder og opbevares ved stuetemperatur.