
Internettet bugner af opskrifter på banangranola, og ta-daa: Her er en mere!
Banangranolaen her er sprød og smagfuld, og jeg bruger den fx oven på yoghurt eller chiagrød. Og pst: Prøv den med vanilleyoghurt og æblemos ~ det smager nærmest som æblekage!
Banangranola
Se opskriftens "I øvrigt"-boks for kakaovariant
Det skal du bruge
- 250 g meget moden banan (gerne med masser af brunt på skrællen ~ jo mere modne, jo mere smag og sødme), 250 g er cirka 2 medium bananer
- 50 g agavesirup (siruppen kan erstattes af flydende sukkererstatning i tilsvarende mængde) ELLER 10 bløde dadler blendet/most med 3-4 spsk koldt vand
- 200 g grovvalsede havregryn
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 50 g mandelsplitter (eller grofthakkede hasselnødder)
- Evt. tørrede tranebær eller sultanasrosiner*
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Kør bananer, dadler/agavesirup el. erstatning og vand til en helt glat masse med stavblender eller i en minihakker.
- Bland i en skål med en ske bananmosen grundigt med de øvrige ingredienser undtagen eventuelle tranebær.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og spred granolablandingen ud herpå. Med to spiseskeer "hakkes" granolaen ud i så små stykker som muligt, granolaen må ikke ligge et dækkende lag på pladen (se billede længere nede).
- Gør nu som følger:
- ~ Granolaen bages 15 minutter.
- ~ Herefter vendes og hakkes granolaen (stadig på pladen) i mindre stykker med to spiseskeer.
- ~ Bag granolaen videre i 10 minutter.
- ~ Herefter brækkes/smuldres granolaen (stadig på pladen) i små stykker, dette kan gøres med to spiseskeer eller med fingrene (hvis man er lidt kvik på fingrene kan man godt gøre det uden at det er for varmt)
- ~ Bag granolaen videre i 5 minutter.
- ~ Vend granolaen rundt, bag videre 5 minutter.
- (~ Måske skal granolaen vendes en sidste gang og bages 5 minutter mere, men ikke nødvendigvis. Hold øje, granolaen skal være bagt og sprød, men selvfølgelig ikke brænde af) Vær opmærksom på, at granolen bliver meget sprødere, når den er kølet af.
- Granolaen afkøles helt på bagepapiret på en bagerist.
- Ibland eventuelle tranebær/rosiner hvis dette ønskes, når granolaen er helt afkølet.
- Opbevares i tætsluttende beholder og holder ret længe.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*De tørrede tranebær/sultanasrosiner kan skiftes ud med en hvilken som helst anden tørret, blød frugt, fx tørret mango, tørret papaya, tørret ananas eller tørret æble.
Kakaogranola
Samme ingredienser som nævnt i opskriften ovenfor plus:
15 g usødet kakao (den type man bruger til bagning)
2 tsk vaniljesukker
Evt. mørk chokolade, grofthakket (tilsættes når granolaen er HELT afkølet)
Kakaogranola
Samme ingredienser som nævnt i opskriften ovenfor plus:
15 g usødet kakao (den type man bruger til bagning)
2 tsk vaniljesukker
Evt. mørk chokolade, grofthakket (tilsættes når granolaen er HELT afkølet)


[…] på bloggen har jeg op til flere opskrifter på granola/musli, se fx min banangranola, min nemme granola, og min […]
[…] de samme, og så tilberedes granolaen sprød på stegepande eller i ovn. Jeg har en rigtig lækker banangranola her på bloggen, og nu kommer denne så til […]
[…] også min banangranola, den er også virkelig […]