Du kender sikkert granola, men ved du også, hvad forskellen på granola og müsli er?

Granola er faktisk bare tilberedt müsli, hvilket betyder, at ingredienserne i müsli og granola kan være de samme (afhængigt i hvad man kommer i), og så tilberedes granolaen sprød på stegepande eller i ovn.

Jeg har også flere lækre opskrifter på sunde varianter af banangranola her på bloggen.

 

Nem granola ~ ovnristet müsli
 
Ingredienser
  • 50 g mandler eller hasselnødder
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 30 g solsikkekerner
  • 30 g græskarkerner
  • 15 g kokosmel
  • 135 g agavesirup eller flydende honning
  • ¼ tsk knust havsalt
  • Evt. tørrede tranebær, rosiner eller tørrede tropiske frugter i ønsket mængde
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovnvarme.
  2. Beklæd en bradepande med bagepapir.
  3. Mandlerne/nødderne hakkes groft.
  4. Alle ingredienserne undtagen den tørrede frugt blandes grundigt sammen i en skål.
  5. Fordel granolaen på bagepladen i ét lag.
  6. Bag granolaen i ca. 15 minutter. Vend godt rundt i granolaen hvert 5. minut og sørg for, at den stadig ligger i ét lag, når den bages videre. Granolaen er færdig, når den er flot gylden.
  7. Når granolaen er færdig, trækkes bagepapiret med granolaen på over på en bagerist, hvor den afkøler helt, inden der evt. tilsættes tørrede bær/tørret frugt, hvorefter den kommes i tætsluttende beholder.
  8. Granolaen opbevares ikke i køleskab og kan holde længe.