Du kender sikkert granola, men ved du også, hvad forskellen på granola og müsli er?
Granola er faktisk bare tilberedt müsli, hvilket betyder, at ingredienserne i müsli og granola kan være de samme (afhængigt i hvad man kommer i), og så tilberedes granolaen sprød på stegepande eller i ovn.
Jeg har også flere lækre opskrifter på sunde varianter af banangranola her på bloggen.
Nem granola ~ ovnristet müsli
Ingredienser
- 50 g mandler eller hasselnødder
- 200 g grovvalsede havregryn
- 30 g solsikkekerner
- 30 g græskarkerner
- 15 g kokosmel
- 135 g agavesirup eller flydende honning
- ¼ tsk knust havsalt
- Evt. tørrede tranebær, rosiner eller tørrede tropiske frugter i ønsket mængde
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovnvarme.
- Beklæd en bradepande med bagepapir.
- Mandlerne/nødderne hakkes groft.
- Alle ingredienserne undtagen den tørrede frugt blandes grundigt sammen i en skål.
- Fordel granolaen på bagepladen i ét lag.
- Bag granolaen i ca. 15 minutter. Vend godt rundt i granolaen hvert 5. minut og sørg for, at den stadig ligger i ét lag, når den bages videre. Granolaen er færdig, når den er flot gylden.
- Når granolaen er færdig, trækkes bagepapiret med granolaen på over på en bagerist, hvor den afkøler helt, inden der evt. tilsættes tørrede bær/tørret frugt, hvorefter den kommes i tætsluttende beholder.
- Granolaen opbevares ikke i køleskab og kan holde længe.
[…] på bloggen har jeg op til flere opskrifter på granola/musli, se fx min banangranola, min nemme granola, og min […]